Spanyolország: visszavágnak a kritizált játékvezetők

Vágólapra másolva!
2005.10.05. 12:13
Címkék
Eduardo Iturralde Gonzalez
Eduardo Iturralde Gonzalez
Eduardo Iturralde Gonzalez
Eduardo Iturralde Gonzalez
Alaptalannak tartják az ellenük irányított támadásokat a spanyol labdarúgó-bajnokság játékvezetői.

Eduardo Iturralde Gonzalez, az egyik legnevesebb spanyol játékvezető egy interjúban elmondta, hogy a legkönnyebb dolog őket hibáztatni, miután megnézik a tévéfelvételeket, de ők is emberek, sajnos, ők is hibázhatnak. A baszk FIFA-bíró még azt is hozzátette, hogy szerinte a spanyol élvonalbeli keret tagjai a legjobban felkészült játékvezetők a világon.

Az elmúlt hetekben többször is kritizálták a játékvezetőket súlyos hibák miatt: az Espanyol-Real Madrid mérkőzésen a vendégek szerint Julian Rodriguez Santiago műhibát követett el, mivel azután adott meg egy gólt, hogy belefújt az akcióba.

A hétvégi fordulóban a Valencia edzője, Quique Sanchez Flores nyilatkozta azt, hogy "beteg és fáradt" a játékvezetők működésétől, miután Perez Lima nem adott meg nekik egy gólt. Az Espanyol együttese is dühös volt Evaristo Puentes Leirára, mivel szerintük tévesen annullálta les miatt egy góljukat.

Bár hazájukban folyamatosan támadják a spanyol bírókat, azt is hozzá kell tenni, hogy nemzetközi szinten rendre rangos feladatokat kapnak a sípmesterek: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez idén BL-döntőt vezetett, tavaly részt vett az Eb-n is, míg Luis Medina Cantalejót is állandóan rangos meccsekkel foglalkoztatják a nemzetközi kupákban és a vb-selejtezőkön.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik