Strandröplabda ob: továbbra is verhetetlen a dupla V

K. Z.K. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.16. 19:20
Fotó: SpeedLight/Murányi Gábor
A nőknél a címvédő Vaida Beáta és Villám Lilla, a férfiaknál Tari Bence és Veress Ákos nyerte a strandröplabda ob első, csopaki fordulóját, a vadonatúj Beach Arénában.

Az 1. fordulóban a férfiaknál és a nőknél is az első négy kiemelt jutott be az elődöntőbe, azonban mindjárt az első vasárnapi meccs nagy drámát hozott. Ezen a címvédő Vaida, Villám párosnak Gubik Hanna, illetve Villám Lilla húga, Csenge volt az ellenfele. Előbbiek 12:7-es vezetésénél, egy ártalmatlan mezőnyvédekezésnél Csenge rosszul lépett és fájdalmas arccal, a térdét fogva esett össze a pályán. Nem is tudta folytatni a mérkőzést és bár később befáslizva már tudott járni, természetesen a bronzmérkőzés elmaradt.

A másik elődöntőben a Vasvári testvérek visszavágtak a tavalyi finálé elődöntőjében elszenvedett vereségért Kun Stefániának és Windisch Kingának, míg a férfiaknál csak a harmadik játszmában dőlt el a győztesek sorsa: a címvédő Stréli Bence, új párral szenvedett vereséget a tavaly történelmi U18-as Eb-bronzérmet szerző Tari, Veress kettőstől, míg az elődöntő egyetlen nem SRSE-s párosa, Fazekas Balázs és Papp Mátyás szetthátrányból fordítva nyert Dóczi Domonkos és Petik Csanád ellen.

Stréli végül a bronzéremmel vigasztalódott, míg a tavaly óta együtt játszó Vaida és Villám simán nyerte a finálét, így továbbra is verhetetlenek itthon. A férfiaknál is váratlanul magabiztos győzelem született: a fiatalok, Tari és Veress, pályafutásuk első ob-forduló sikerét szerezték.

 

AUDI HUNGÁRIA STRANDRÖPLABDA OB
1. FORDULÓ, CSOPAK:
Férfiak
Elődöntő: Tari, Veress–Polgár, Stréli 2:1 (14, –18, 7); Fazekas, Papp–Dóczi, Petik 2:1 (–18, 18, 13)
A 3. helyért: Polgár, Stréli–Dóczi, Petik 2:0 (14, 14)
Döntő: Tari, Veress–Fazekas, Papp 2:0 (15, 13)
Végeredmény: 1. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE), 2. Fazekas Balázs, Papp Mátyás (ÉDRA, Ball SC), 3. Polgár Levente, Stréli Bence (SRSE), 4. Dóczi Domonkos, Petik Csanád (SRSE)

Nők
Elődöntő: Vaida, Villám–Gubik, Villám 2:0 (7, 0); Vasvári, Vasvári–Kun, Windisch 2:0 (16, 18)
A 3. helyért: Kun, Windisch–Gubik, Villám 2:0 (0, 0)
Döntő: Vaida, Villám–Vasvári, Vasvári 2:0 (14, 9)
Végeredmény: 1. Vaida Beáta, Villám Lilla (ÉDRA), 2. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (Vasas), 3. Kun Stefánia, Windisch Kinga (SRSE, Gödöllői RC), 4. Gubik Hanna, Villám Csenge (ÓSSC, Beach Sport)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik