Női röplabda Extraliga : a Kaposvár nyerte az elődöntő első meccsét

Vágólapra másolva!
2024.03.17. 18:17
Fotó: Facebook/KNRC
A Kaposvár hazai pályán 3:1-re legyőzte a Békéscsabát a női röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén, vasárnap.

 

A Magyar Kupa-ezüstérmes csabaiakat edző Tóth Gábornak az első játszmában előbb gyorsan időt kellett kérnie, majd feladót is cserélt, mert az első 12 labdamenetből nyolcat a hazaiak nyertek. Az intelmek, valamint a további változtatások sem használtak, az alapszakasz-második kaposváriak a brazil Sara Dias vezérletével simán szerezték meg a vezetést.

A második felvonásra tudott emelni játéka színvonalán a BRSE, a közönség pedig több hosszú és látványos labdamenetnek is tapsolhatott. Az első labdamenet után azonban ezúttal is csak hazai előnyt mutatott az eredményjelző, a hajrára pedig ismét tekintélyes különbség alakult ki a csapatok között. A kaposváriak agresszívan, kevés hibával röplabdáztak, Tóth pedig hiába cserélgette ezúttal is a játékosait, nem találta az ellenszert a somogyiak játékára.

A harmadik felvonás első periódusa sok ki nem kényszerített hibát hozott, a hazaiaknál a magyar válogatott Szedmák Réka volt ekkor leginkább elemében, míg a vendégeknél jobban eloszlottak a támadások. Utóbbi bizonyult hosszú távon eredményesebbnek, a viharsarkiak a játszma második felében állva hagyták riválisukat és szépítettek. Kezdetben a negyedik játszmában is a vendégek vezettek, de a csapatkapitány, a portugál Marta Hurst vezérletével az MK-bronzérmes KNRC 5:6 után sorozatban négy pontot szerzett, és ekkor kialakított előnyét a legvégéig megőrizte.

A 102 perces találkozó legjobbja a 24 pontos Hurst volt.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzése szerdán lesz Békéscsabán.

A másik ágon a címvédő, Magyar Kupa-győztes Vasas 1-ó:0-ra vezet a MÁV Előre ellen a csütörtöki második találkozó előtt.

NŐI RÖPLABDA
EXTRALIGA
Elődöntő, 1. mérkőzés
Kaposvári NRCó–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (20, 19, –15, 17)
A legeredményesebb játékosok: Hurst 24, Dias, Szedmák 20-20, illetve Sztepanyenko 17, Paskova-Kaneva 15, Strumilo 10
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0, a Kaposvár javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik