Röplabda MK: előnyben a Kazincbarcika és a Kaposvár az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2024.01.24. 21:40
A Kaposvár szettveszteség nélkül győzött (Fotó: Fino Kaposvár)
Címkék
A Kazincbarcika hazai pályán 3:0-ra legyőzte a címvédő Pénzügyőrt a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének szerdai első felvonásán, és a bajnoki címvédő Kaposvár is 3:0-ra nyert Kecskeméten.

 

KECSKEMÉT–KAPOSVÁR

A párharcot annak ellenére is egyértelmű esélyesként várta a Kaposvár, hogy kecskeméti alapszakasz-mérkőzését meglepetésre 3:1-re elveszítette.

A somogyiaknak magyar sorozatokban ez volt szezonbeli egyetlen vereségük, a kupaelődöntőbe pedig a nagy rivális MÁV Előre elbúcsúztatásával jutottak.

A szerdai találkozó első szettje az erőviszonyoknak megfelelően kaposvári fölényt hozott, a legutóbb MK-ezüstérmes a korábbi válogatott Baróti Árpád ponterős játékával simán került előnybe.

A második etapban már nagyobb ellenállásra késztette riválisát a magyar válogatott Varga Péter vezette Kecskemét, de a kaposváriak végül ezt is „megoldották”.

A harmadik felvonásban aztán hiába vezettek Barótiék 13–11-re, az egyre jobban belelendülő Varga parádés teljesítményével a hazaiak sorozatban nyolc pontot szerezve fordítottak. A hajrában aztán a Kaposvár Hubicska Patrik nyitó sorozatával hatpontos hátrányt ledolgozva 23–23-nál egyenlített, s négy játszmalabdát hárítva 70 perc alatt lezárta a mérkőzést.

A találkozó legjobbjaként Varga 19 pontig jutott, a túloldalon Baróti 18 pontot szerzett.

KAZINCBARCIKA–PÉNZÜGYŐR

A két együttes szezonbeli mindkét meccsét a Kazincbarcika nyerte: októberben a fővárosban 3:2-re, vasárnap Borsodban 3:0-ra győztek Toronyai Miklós tanítványai, akik ezúttal is esélyesként várták az összecsapást.

Jókay Zoltán budapesti csapata – amely megnyerte az elmúlt négy MK-kiírást – még a téli szünet előtt elveszítette válogatott feladóját, Keen Cameront, így még az idény elejéhez képest is rutintalanabb és fiatalabb összeállításban készült az elődöntőre.

A szerdai találkozó első szettje sokáig szoros volt, de 13–13 után a hazaiak Bibók Balázs vezérletével ritmust váltottak, négy ponttal elhúztak, és ezt az előnyt már nem is engedték ki a kezükből.

A második játszmában 0–4-gyel kezdtek a hazaiak, de 13–6-nál már tekintélyes különbséggel vezettek. A PSE a hajrá előtt ugyan mínusz háromig visszazárkózott, ennél közelebb nem tudott kerülni, így a barcikaiak megduplázták előnyüket.

A harmadik felvonásban a korábbinál több hiba jellemezte a VRCK játékát, így a Pénzügyőr még 15–13-nál is vezetett. Ezt követően aztán fordított a Vegyész, amely 80 perc alatt lezárta az összecsapást, és magabiztos előnnyel várhatja a budapesti visszavágót.

Az első mérkőzés legjobbja az egyaránt 14-14 pontos Bibók és a cseh Jan Jirásek volt, a vendégektől Kovács Zoltán 10 pontig jutott.

RÖPLABDA
FÉRFI MAGYAR KUPA
Elődöntő, 1. mérkőzés
GreenPlan-VRCK–Pénzügyőr SE 3:0 (21, 19, 22)
A legeredményesebb játékosok: Jirasek, Bibók 14-14, illetve Kovács Z. 10
Kecskeméti RC–Fino Kaposvár 0:3 (–15, –20, –28)
A legeredményesebb játékosok: Varga P. 19, illetve Baróti 18, Hubicska 14, Bögöly 12, Lescay 11

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik