Férfi röpi MK: előnyben a Kaposvár, négy között a Barcika

Vágólapra másolva!
2024.01.10. 22:23
null
Székesfehérváron nyert a Kaposvár (Fotó: Róth Gábor/MÁV Előre)
A bajnoki címvédő Kaposvár szerzett előnyt a férfi röplabda Magyar Kupa legnagyobb érdeklődéssel várt negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén, miután idegenben 3:1-re legyőzte a MÁV Előrét.

A legutóbbi bajnoki finálé két résztvevője most találkozott először a jelenlegi idényben, és bár a székesfehérváriak a második szettet megnyerték, a somogyiak a hétfő óta friss apuka, korábbi válogatott, a találkozón 25 pontig jutó Baróti Árpád vezérletével előnnyel készülhetnek a jövő szerdai kaposvári visszavágóra.

Eközben két párharcban már a második mérkőzést is lejátszották a csapatok: a DEAC a hazai pályán aratott 3:0-s sikerével közel került ahhoz, hogy története során először bejusson a legjobb négybe a kupában, de a Kazincbarcika hazai pályán előbb ugyanilyen különbséggel győzött, majd az aranyjátszmát is megnyerte 15:12-re, így készülhet a Pénzügyőr elleni elődöntőre.

A címvédő, elmúlt négy kiírásban nyertes fővárosi együttes ugyanis az első meccshez hasonlóan a visszavágón is magabiztosan, 3:0-ra legyőzte a TFSE csapatát, így ugyancsak elődöntős.

A negyedik párharcban a Kecskemét hazai környezetben szerzett 3:1-es előnyt a Szegeddel szemben, itt a Tisza-parti visszavágó jövő kedden lesz. A továbbjutó a Kaposvárral vagy a MÁV Előrével találkozik.

A sorozat döntőjét és bronzmeccsét március 10-én rendezik.

RÖPLABDA
Magyar Kupa. Férfiak. Negyeddöntő. 1. mérkőzések
MÁV Előre Foxconn Székesfehérvár–Fino Kaposvár SE 1:3 (–18, 17, –22, –22)
Kecskeméti RC–Vidux-Szegedi RSE 3:1 (19, 15, –23, 14)
Visszavágók
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika–Debreceni EAC 3:0 (24, 20, 22) – aranyszett: 15:12
Továbbjutott: a Kazincbarcika, aranyszettel (4:3)
Pénzügyőr SE–TFSE 3:0 (19, 15, 13)
Tj: a Pénzügyőr, kettős győzelemmel (6:0)
Nők. Negyeddöntő, visszavágó
Fatum-Nyíregyháza–Diósgyőri VTK Ongropack 3:0 (10, 17, 21)
Tj: a Nyíregyháza, kettős győzelemmel (6:0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik