Női röpi CEV-kupa: kiesett a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2023.11.15. 19:56
null
Ismét kikapott, így kiesett a Békéscsaba (Fotó: Facebook/BRSE)
A Békéscsaba női röplabdacsapata 3:0-ra kikapott a lengyel Bielsko-Bialától a CEV-kupa első fordulójának visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

A Békéscsaba egy hete az első játszmát ugyan megnyerte a lengyel listavezető otthonában, a hazaiak azonban fordítani tudtak, így kényelmes helyzetből várhatták a viharsarki visszavágót, Tóth Gábor vezetőedző együttesének ugyanis a továbbjutáshoz 3:0-s vagy 3:1-es sikerre, majd az ebben az esetben következő aranyjátszma megnyerésére volt szüksége.

A tréner a találkozó előtt arról beszélt, ez a meccs remek lehetőség arra, hogy „maradandót alkossanak”, és bízott abban, hogy képesek lesznek megfordítani a párharcot.

A visszavágó első szettjében a csabaiak ennek megfelelően nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, 11:4-re is vezettek, de 14:13-nál már a Bielsko-Bialánál volt az előny. A lengyelek ugyan nagyon sok ki nem kényszerített hibát követtek el, ám a házigazdák nyitásfogadásban és támadásbefejezésben sem teljesítettek elég jól ahhoz, hogy ezt ki tudják használni.

A második szettben a vendégegyüttes emelni tudott játéka színvonalán, nyitásfogadásban szinte nem rontott, a blokkvédekezésével pedig sikeresen hatástalanítani tudta a békéscsabai támadókat, így Regiane Bidias vezérletével két szett után eldöntötte a továbbjutást.

A harmadik felvonásra gyakorlatilag sort cserélt a lengyeleket edző Bartlomiej Piekarczyk, de csapata ennek ellenére ellentmondást nem tűrő játékkal 11:2-re elhúzott. Ezt követően összeszedte magát a házigazda, nagyot hajrázva 22:22-nél utolérte ellenfelét, azonban a vezetést egyszer sem tudta átvenni, s végül 82 perc alatt kikapott.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa az egyaránt kilenc pontig jutó Joanna Ciesielczyk és a hazaiak belga légiósa, Dominika Strumilo voltak.

A CEV-kupa másik magyar csapata, a Szent Benedek RA kedden a Selmy Brno ellen esett ki, így egy magyar klub sem jutott a nyolcaddöntőbe.

RÖPLABDA
Női CEV-kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), visszavágó

Swietelsky-Békéscsaba–BKS Bostik ZGO Bielsko-Biala (lengyel) 0:3 (–21, –19, –24)
Békéscsaba, 1000 néző. V: Aghayev (azeri), Cinatl (cseh)
BÉKÉSCSABA: Glemboczki 6, Pintér A. 4, Stepanenko 8, Aydinogullari 2, Strumilo 9, Bodnár D. Csere: MOLCSÁNYI R., Kertész P. (liberók), Sztancsulova 2, Kump 4. Edző: Tóth Gábor
BIELSKO-BIALA: Nowicka 3, BIDIAS 8, Abramajtys 5, Pacak 7, LAAK 8, Borowczak 2. Csere: NOWAK, Mazur (liberók), Damaske 8, Stachowicz, CIESIELCZYK 9, Majkowska 1. Edző: Bartlomiej Piekarczyk
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:1, 10:3, 13:15, 16:15, 17:20, 21:23. 2. játszma: 2:4, 6:9, 11:15, 15:18, 19:24. 3. játszma: 1:10, 6:15, 22:22, 23:24
Továbbjutott: a Bielsko-Biala, kettős győzelemmel
MESTERMÉRLEG
Tóth Gábor: – Maximális erőbedobással kezdtünk, jó lett volna így folytatni is... Az első szett miatt csalódott vagyok, illett volna öt pont előnyről megnyerni, de beragadtunk három támadóval. A harmadik játszma miatt szomorú vagyok, mert értem, hogy továbbjutott már az ellenfél, de nem lehet nulla nyolccal kezdeni. Aztán felzárkóztunk, azonban lehetett volna még jobb röplabdát játszani. Ott, abban az állásban nehéz visszaadni a hitet, és amikor nekünk kellett volna rálépni a gázra, akkor a vendégek tették meg, mi pedig leblokkoltunk. A lengyelek támadóhatékonysága sokkal jobb volt, mint a miénk.
Bartlomiej Piekarczyk: – A Békéscsaba remek csapat, amely megmutatta, hogy ha lehetőséget hagyunk, magas szinten képes játszani. Mi viszont nem voltunk jók, talán ez az egyik leggyengébb meccsünk az idényben, el kell gondolkoznunk ezen, ha sokáig szeretnénk jutni a CEV-kupában. Próbáltuk nyomás alá helyezni ellenfelünket, ám sok pontot is adtunk a ki nem kényszerített hibáinkkal, ezen muszáj lesz dolgozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik