Temetés: Gabi néni már a legfelső sorból a pályára tekintve olvassa a játékot

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2023.09.21. 18:20
null
Megannyi korábbi játékosa jelenlétében az Óbudai temetőben végső búcsút vettek a legendás röplabdaedzőtől, Kotsis Attilánétól (Fotó: Koncz Márton) – <a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/kotsis-attilane-temetese-fotok-koncz-marton--7243" target="_blank">képgaléria itt! </a><br />
Az Óbudai temetőben vettek végső búcsút csütörtökön a magyar röplabda augusztusban 95 éves korában elhunyt edzőlegendájától, Kotsis Attilánétól. Hamvai Hidegkuti Nándoréi mögött leltek nyugalomra.

Hányszor, de hányszor hangzik el két, hosszú idő után találkozó rokon szájából, hogy ha máskor nem, a temetéseken és esküvőkön legalább megint összejövünk, szót válthatunk egymással, ha elszakadt a kötelék, újra összecsomózhatjuk a végeit.

Hát, csütörtökön egy órakor az Óbudai temetőben nem egyszerűen a család, a rokonság, hanem a röplabda-történelem vonult fel a magyar sport legendás alakja, az augusztus 17-én 95 évesen elhunyt Kotsis Attiláné búcsúztatásán. Ott láttuk a szakmai-szellemi irányításával olimpiákon, világ- és Európa-bajnokságokon nagy sikereket elérő játékosait, így – a teljesség igénye nélkül – Bardi Gyöngyit, Biszku Évát és Zsuzsát, Eichler Katalint, Fekete Juditot, Marczis Katalint, Radó Luciát, Schlégl Juditot, Siry Emerenciát, Torma Ágnest és persze a későbbi generáció tagjait vagy a férfiak közül a kilencven küszöbén járó Nagy Jenőt, a nyolcvanhetediket taposó Tatár Mihályt és a jócskán hetvenkedő Buzek Lászlót. És persze ott volt Bögöly Gyula, akinek már csak azzal nagy terhet rakott a vállára Gabi néni, hogy 95. születésnapján, május 31-én választották meg az MRSZ elnökének...

Mint ismert, a magyar röplabda női prófétája kilencven felett sem hiányozhatott a bajnoki meccsekről, az utánpótlástornákról, és ezek után sem kell keresni – mostantól a legfelső sorból a pályára tekintve mondja meg előre, hogy mi fog történni. „Tudja, miért a második sorban nyugszik? Hogy csak a jó emberek találják meg...” – kérdezett és mindjárt válaszolt is Gabi néni fia, Havasi László a szertartás után.

Édesanyja hamvai egy másik próféta, Hidegkuti Nándor sírja mögött leltek nyugalomra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik