Férfi röplabda Extraliga: kaposvári előny a döntőben

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.23. 22:04
null
A kaposváriak (háttal) nyerték a döntő első meccsét (Fotó: <a href="https://fehervarvolley.hu/szoros-elso-ket-szett-utan-nyert-a-kaposvar-fehervaron/?fbclid=IwAR22DHuiSXgYk3HJlKFlbZ0Kf1MWvqxOzBMEx6m_YmdSTXrMNPR_5KBysLo">fehervarvolley.hu</a>)
A Kaposvár 3:0-ra nyert a MÁV Előre otthonában a férfi röplabda Extraliga döntőjének első, vasárnapi mérkőzésén.

 

 

A kezdésre gyakorlatilag teljesen megtelt a székesfehérvári VOK-csarnok, kis túlzással még a csilláron is „lógtak” az emberek, az idősebb nézőknek pedig a nyolcvanas-kilencvenes évek csepeli fináléi juthattak eszébe, amikor a szintén néhány száz fő befogadására alkalmas fővárosi sportcsarnokba is rendre ki lehetett tenni a megtelt táblát.

A mérkőzés előtt mindkét együttesnél hangsúlyozták: szoros párharcra, kiélezett mérkőzésekre számítanak. A két együttes meglehetősen rég, még októberben és novemberben az alapszakaszban találkozott egymással, azokat a találkozókat 3-2-re nyerte a Kaposvár, de azóta mindkét együttes játékoskerete jelentősen átalakult.

A vasárnapi mérkőzésen az abszolút élvonalbeli újoncként döntőbe jutott hazai csapat kezdte jobban, hat ponttal is vezetett, mert játékosai jól blokkoltak és nyitottak. Amikor a Fejér vármegyeiek elkezdtek hibázni, kiegyenlítetté vált a mérkőzés, a 18 bajnoki címmel rekorder vendégek pedig sorozatban szerzett négy ponttal fordítottak és megnyerték a nyitó felvonást.

A második szett elején is a házigazda irányított, a kaposváriak sokat rontottak, de a 12-5-ös hazai előny pillanatok alatt eltűnt, a Fino sorozatban nyolc pontot szerzett, kihasználva a székesfehérváriak támadásban elkövetett hibáit. A kaposváriaknál Baróti Árpád és a válogatott Bögöly Gábor termelte a pontokat, 19-19-nél pedig a hazaiak egyik legjobbja, a válogatott Pesti Marcell egy blokk után rosszul ért talajt, aláfordult a bal bokája és nem tudta folytatni. A somogyiak kisvártatva megduplázták összetett előnyüket.

A harmadik felvonásban a feladó Szabó Vilmos szerepelt Pesti helyén feladóátlóként, de úgy tűnt, végleg elfogyott Dávid Zoltán együttesének lendülete. A Fino ezúttal a játszma elejétől irányított és kézben tartotta a találkozót, a hazaiak trénere egyre több cserejátékosát bevetette, de a változtatások nem módosítottak a mérkőzés alakulásán. A Kaposvár magabiztos teljesítményt nyújtott és lezárta a 94 perces összecsapást.

A mérkőzés legjobbjaként Bögöly 13 pontot szerzett.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második összecsapását csütörtökön rendezik a somogyi vármegyeszékhelyen.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA DÖNTŐ, 1- MÉRKŐZÉS
MÁV Előre-Foxconn–Fino Kaposvár 0:3 (-21, -23, -18)
Székesfehérvár, 682 néző. V: Jámbor, Bátkai-Katona.
MÁV:
Eke 5, Szabó V. 6, Koci 10, Ambrus 5, Pesti 7, Doda 5. Csere: Takács M. (liberó), Deliu, Boa 1, Kholman. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
FINO: Iván 8, Baróti 11, Bögöly 13, Lescay 9, Bartunek 5, Hernandez 9. Csere: Bozóki (liberó), Hubicska 1, Tóth K. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
MESTERMÉRLEG
Dávid Zoltán:
– Nem működött semmi. A Kaposvár sokkal magabiztosabb játékot mutatott és Pesti Marci sérülése se könnyítette meg a helyzetet.
Szlobodan Prakljacsics: – Egy nagyszerű hangulatú mérkőzésen, egy jól játszó Fehérvár ellen sikerült nyernünk ma. Higgadtak tudtunk maradni, és ez volt s mai győzelem kulcsa.

Korábban
a 3. helyért, 1. mérkőzés:

Pénzügyőr SE–GreenPlan-VRCK 3:0 (17, 25, 21)

az 5. helyért, 1. mérkőzés:
DEAC–Kecskeméti RC 0:3 (-19, -8, -20)

a 7. helyért, 1. mérkőzés:
MAFC-BME–Kistext JP Auto Mercedes 1:3 (-15, 23, -21, -16)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik