Férfi röplabda Extraliga: kikapott a címvédő Pénzügyőr

Vágólapra másolva!
2022.10.08. 20:03
null
Fotó: Facebook/Pénzügyőr SE
A címvédő Pénzügyőr SE 3:1-re kikapott a MAFC-BME vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának második fordulójában, szombaton.

 

Áprilisban az elődöntőben a MAFC összesítésben 2:1-re vezetett fővárosi riválisa ellen, ám a Pénzügyőr meg tudta fordítani a párharcot, majd megvédte bajnoki címét.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ, 2. FORDULÓ
MAFC-BME–Pénzügyőr SE 3:1
(–11, 20, 19, 17)
Budapest, Folyondár utca, 246 néző. V: Szabó P., Jámbor.
MAFC: Gomez Galvez 3, Krupánszki 9, Eke 4, Dimitrov 13, Topuzliev 18, Gacs 14. Csere: Pápai (liberó), Kunert, Torbica 1, Szabó B. 1. Vezetőedző: Nagy Péter.
PÉNZÜGYŐR: Nascimento 7, Magyar B. 3, Dávid Cs. 11, Rása 9, Majoros 17, Kiss D. 12. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy, Tordai, Tamási. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Nagy Péter:
– Egész héten dinamikusan, jól edzettek a srácok, ezért is volt érthetetlen számomra az első szett. Talán kicsit megilletődve kezdtünk. Nagy nehezen kiharcoltuk a második szettben a győzelmet és úgy gondolom onnantól fogva mi irányítottuk a játékot!
Jókay Zoltán: – Az első játszmáról ne beszéljünk ott a MAFC-nak nem volt játéka, de ők feltudtak állni abból. Nekünk a második játszma közepétől nem volt játékunk és abból mi már nem tudtunk felállni.

GreenPlan Kazincbarcika–Kistext SE 3:1 (19, 28, –23, 19)
Kazincbarcika, 260 néző. V: Horváth M., Halász E.
VRCK: Moraes 4, Páez 1, Blázsovics 21, Tárabus 11, Szabó D. 23, Árva 6. Csere: Kiss M. (liberó), Warzywoda 1, Csoma, Péter B. 4, Juhász 3, Garan. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
KISTEXT: Csizmadia, Reffatti 14, Mihucz 4, Fazekas 10, Gebhardt N. 5, Gönczi. Csere: Lassu (liberó), Óhidi 1. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós:
– Nem tehetjük meg a hazai közönséggel, de még az ellenféllel sem, hogy így leállunk két nyert szett után. A szurkolóknak köszönjük a biztatást, ma tényleg volt, hogy a hetedik embert jelentették, átlendítettek a nehéz pontokon. Voltak azonban jó megmozdulásaink is, gondolok a nyitásokra, de olyan könnyelműnek nem szabad lennünk a jövőben, mint ma voltunk a harmadik szettben.
Olekszandr Gutor: – Gratulálunk a Kazincbarcika csapatának. A szettek végén jobban koncentráltak, mi pedig nagyon sok ki nem kényszerített hibát ejtettünk. Ez jól látszott a második szett vége fele. Így tulajdonképpen hozzásegítettünk a mérkőzés megnyeréséhez a Kazincbarcikát. Nagyon sok munka áll még előttünk, hogy elkerüljük ezeket a hibákat és feljavítsuk saját játékunkat.

Kecskeméti RC–Debreceni EAC 2:3 (22, 18, –23, -16, –11)
Kecskemét, 200 néző. V: Szarka, Tillmann.
KECSKEMÉT: Baserio 9, Keen 3, Bogdán 6, Boldizsár 6, Argilagos 33, Kecskeméti 12. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Török S., Kiss B., Varga P. 3., Szabó P. 1. Vezetőedző: Nagy József.
DEAC: Bagics 4, Remete 1, Tóth A. 3, Willian 32, Moret 15, Almora 22. Csere: Bán (liberó), Kiss I. 6. Vezetőedző: Fodor Antal.
MESTERMÉRLEG
Nagy József:
– Ez az idény nem a tervek szerint indult, egy kezdő játékost is nélkülöznünk kellett. Emiatt gyengébb volt a keretünk, de így is megoldottuk az első két szettben a problémát, kiválóan játszottunk. A harmadik játszmában elfogyott a lendület, döcögött a játékunk, és feljavult a Debrecen is.
Fodor Antal:
– A Kecskemét vendégeként bravúros győzelmet arattunk. A mérkőzés elején a nagy akarat sok hibát hozott a játékunkba. Az ellenfél ezt kihasználta, így magabiztos két szettes előnyre tett szert. A folytatás az akarat és a hit diadala volt. Folyamatosan javuló játékkal megfordítottuk a meccset. Nagyon gratulálok a csapatomnak!

MÁV Előre SC-Foxconn–Fino Kaposvár 2:3
(-27, 21, –17, 22, –11)
Székesfehérvár, 217 néző. V: Sík, Adler.
MÁV: Kholman 3, Szabó V. 10, Koci 26, Ambrus 7, Bibók 5, Doda 16. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Boa 9, Deliu. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
FINO: Lescay 12, Mancsev 1, Hubicska 6, Iván B. 10, Quevedo 31, Bögöly 24. Csere: Bozóki, Eördögh (liberó), Donisthorpe, Tóth G. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.
MESTERMÉRLEG
Dávid Zoltán:
– Gratulálok a gyerekeknek, nagyon szépen játszottak! Mindent megtettek a mai mérkőzésen, hogy győzelemre vezessék a csapatot. Talán ezúttal a rutin döntött ellenünk.
Szlobodan Prakljacsics:
– Nagyon sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, amit a jól játszó Fehérvár ki is használt. Sokat kell még dolgoznunk! Jövő héten hazai környezetben jobb játékra számítok!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik