Röplabda: szlovák válogatott centerrel erősített a Vegyész

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 21:07
A szlovák válogatottban 2017-ben bemutatkozó center, Ján Tarabus csatlakozik a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikához, miután a felek egyéves szerződést kötöttek egymással.

A 27 éves, 202 centiméter magas játékos korábban játszott a Trencínben, a Spartak Komárnóban, a Spartak Myjavában, legutóbb pedig a VKP Bratislavát erősítette. Mindeközben jogi tanulmányait is sikeresen elvégezte Pozsonyban.

„Nagyon izgatott vagyok– mondta a vrck.hu-nak Tarabus.– Ez egy új kihívás lesz számomra, amit már nagyon várok, hogy megismerjem az új csapatomat és a társakat. Kazincbarcika nincs messze Szlovákiától, mégis teljesen új közegbe csöppenek bele, ahol elkezdhetem pályafutásom ezen fejezetét. Nem lesz minden új nekem, hiszen nagyjából tudom, hogyan teljesített a klub az utóbbi években, és már játszottam a Don Bosco Sportközpontban MEVZA-meccset. Várom, hogy elkezdjük együtt a közös munkát.”

Különböző okok miatt évek óta két centerrel játszotta végig a szezonokat a Vegyész, ami megterhelő volt az ezen a poszton szereplőknek. Juhász Péter és Rodrigo Moraes ennek ellenére jó szezont zártak, de a fiatal centerek egyelőre nem rendelkeznek élvonalbeli tapasztalattal, így a klub elégedett, hogy Tarabusszal sikerült bővítenie a keretét.

Tarabus már július végén megérkezik Kazincbarcikára, és a sikeres orvosi vizsgálatot követően életbe is lép a szerződése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik