Női röplabda BL: ponttalan maradt a Fatum Nyíregyháza

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 19:49
Lejátszotta hatodik Bajnokok Ligája csoportmérkőzését is a Fatum Nyíregyháza, amely a szerb Zok UB csapatát fogadta a Continental Arénában. Németh Szabolcs csapata három viszonylag szoros játszmában szenvedett vereséget, így nem szerzett pontot a sorozatban.

Az első felvonás elején a szlovák Nikola Radosova vezette hazaiaknál volt az előny, de 13:13 után sorozatban három vendégpont, így pedig Németh időkérése következett. A válogatott Bodovics Hanna eredményes blokkjátékának köszönhetően 17-nél utolérte ellenfelét a hazai együttes, amely azonban ezt követően már csak két pontot tudott szerezni, így a vendégek örülhettek az első szettnek (19:25).(19:25).

A második felvonásra is megmaradt a szerbek lendülete, az Ubban az ütő Liljana Rankovics mellett a korábban két idényen át Békéscsabán röplabdázó center Sofija Medics volt a leghatékonyabb. Pontos nyitásainak köszönhetően egyenlített a hazai gárda, de játékosai mindig a lehető legrosszabbkor követtek el technikai hibát, így fordítani nem tudtak. Kisvártatva újra néggyel vezettek a vendégek, mert a nyírségi röplabdázók továbbra is sokat bizonytalankodtak. Németh cserével is próbálta frissíteni csapatát, de a remekül sáncoló rivális nem engedte vissza még egyszer a szettbe a hazaiakat, hanem megduplázta előnyét (21:25).

A harmadik játszmában is sok volt a hiba hazai oldalon, pedig a szerencsével nem álltak hadilábon: egy ízben Cicic Marija úgy szerzett pontot, hogy védekezése után a kezéről egyből visszapattanó labda a szerbek térfelének teljesen üres pontjára esett le. Németh ezúttal négypontos hátrányban rendelte magához tanítványait, de mivel cseréi nem igazán éreztek rá a mérkőzés ritmusára, folyamatosan nőtt az Ub előnye. A hajrára nem is maradt izgalom, a szerbek összességében simán szerezték meg második győzelmüket (17:25).

Sajnos a magyar csapatnak mindhárom játszmában volt egy hullámvölgye, amely megpecsételte a sorsát, azonban ezeken kívül tartani tudták a lépést a szerb bajnokkal. A hazaiaknál mindenképpen ki kell emelni a 17 pontig jutó Radosovát, aki a találkozó legeredményesebb játékosa lett.

RÖPLABDA, NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
Fatum Nyíregyháza–Zok UB (szerb) 0:3 (–19, –21, –17)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 523
néző. V: Vinalijev (bolgár), Bensimon (izraeli).
FATUM: Vaszileva 4, Pintér 7, Cicic 2, Radosová 17, Bodovics 4, Glavinic 1. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberó), Vaida 3, Radonjics 1, Lászlop 2, Milanova. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
ZOK UB: Kecsman 8, Gligorics 10, Erics 7, Rankovics 16, Medics 11, Jaksics 4. Csere: Gyorgyevics, Gyurgyevics (liberók), Veszelinovics, Lukics 2, Petranovics. Vezetőedző: Marijana Boricsics.
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Mérkőzésről mérkőzésre nem vagyunk képesek pályára vinni azt a mentalitást és attitűdöt, amit az edzéseken mutatunk. Az alapján nyugodtan ülhetnék le a kispadra, ám a meccsen teljesen az ellenkezőjét nyújtjuk. Ez így megy hónapok óta. Nem tudom mi az oka, talán a görcsösség.
A csoport állása: 1. Conegliano (olasz) 15 pont, 2. Chemik Police (lengyel) 12, 3. ZOK Ub (szerb) 6, 4. Fatum-Nyíregyháza 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik