Női röpi BL: harmadik csoportmeccsén is kikapott a Nyíregyháza

Vágólapra másolva!
2021.12.22. 20:17
null
Nem működött a nyíregyházi játék (Fotó: cev.eu)
A Fatum Nyíregyháza harmadik csoportmérkőzését is elveszítette a női röplabda Bajnokok Ligájában, mivel szerdán 3-0-ra kikapott a szerb ZOK Ub vendégeként. A nyírségiek január 18-án a címvédő Conegliano otthonában folytatják szereplésüket a BL-ben – számolt be róla az MTI.

RÖPLABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 3. FORDULÓ

ZOK Ub (szerb)–Fatum Nyíregyháza 3:0 (21, 20, 23)
Ub, 1100 néző. V: Sarikaya (török), Rajkovic (horvát).
UB: Jaksics 7, Lukics 1, Gligorics 7, Novoszel 6, Rankovics 11, Medics 9. Csere: Durdevics (liberó), Pavlovics 9, Kecsman 3. Vezetőedző: Marijana Boricsics.
FATUM: Radosová 13, Lászlop 2, Vaida 4, Vaszileva 10, Pintér 5, Francesco. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Dékány, Ana Tiemi 1, Bodovics 2, Glavinic 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Nagyon csalódott vagyok, mert nyerhető mérkőzést veszítettünk el. Végig nagy küzdelem volt a pályán, de a döntő labdameneteknél leblokkoltunk. Az ellenfél megmutatta, hogy nem véletlenül került fel a Bajnokok Ligája-főtáblára úgy, hogy korábban a bosnyák és a görög bajnok ellen is nyert. Az új feladó bevetésével másik úton indultunk el, és szeretnénk hazai környezetben majd visszavágni az Ubnak.

A csoport állása: 1. Conegliano 6 pont/2 mérkőzés (6:0), 2. Grupa Azoty Chemik Police (lengyel) 6/2 (6:1), 3. ZOK Ub (szerb) 3/3, 4. Nyíregyháza 0/3

A Nyíregyháza, amely 17 év után szerepel ismét a legrangosabb európai kupasorozatban, az első fordulóban sima vereséget szenvedett a lengyel bajnok Chemik Police otthonában, míg a második körben a címvédő Coneglianótól saját közönsége előtt kapott ki ugyancsak három játszmában.

A nyírségiek előzetesen a szerbek ellen reménykedhettek leginkább győzelemben, az ugyanakkor intő jel volt Németh Szabolcs csapata számára, hogy a rivális játszmát tudott rabolni a Policétől. A szabolcsiaknál a múlt héten szerződtetett bolgár feladó, Nikol Milanova egyből a kezdőcsapatban kapott helyet.

Az első szettben a magyar együttes a bolgár Ralica Vasziljeva és a szlovák Nikola Radosová pontjaival sokáig tartani tudta a lépést riválisával, 17–16-nál még vezetett is, a hajrát azonban a hazaiak bírták jobban.

A második játszma hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint az előző: a Radosová mellett ezúttal a romániai Vaida Beáta vezette nyírségiek 18–15-nél még előnyben voltak, ám a szerbek ezt követően sorozatban kilenc szerzett ponttal fordítottak és megduplázták fórjukat.

A harmadik etap annyi változást hozott, hogy a 20 pontot a nyíregyháziak érték el előbb, ám hiába volt még 23–23-nál is egyenlő, az utolsó két labdamenetet a hazaiak nyerték, akik ezzel első pontjaikat szerezték a BL mostani kiírásában.

A 81 perces mérkőzés legjobbja Radosová volt 13 ponttal.

Az öt csoportból az elsők mellett a három legjobb második jut negyeddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik