Női röplabda Extraliga: otthon nyert a címvédő Nyíregyháza

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 20:12
null
Otthon nyert a címvédő Nyíregyháza (Fotó: Dodó Ferenc)
A címvédő Nyíregyháza házigazdaként 3:0-ra legyőzte a Szent Benedek RA csapatát a női röplabda Extraligában, az alapszakasz 6. fordulójának csütörtöki rangadóján – közölte az MTI.

 

Az első játszmában a legutóbbi mérkőzésein gyengén játszó nyírségiek nagyszerűen röplabdáztak és simán kerültek előnybe a forduló előtt második helyezett vendégekkel szemben.

A második szettre javított teljesítményén a Szent Benedek együttese, amely az első harmadban vezetett is. Később ismét a szabolcsiak voltak azok, akik rá tudták kényszeríteni a nekik fekvő játékstílust ellenfelükre, és a szlovák ütő, Nikola Radosová vezérletével 18:16-os előnybe kerültek. Ezt követően sorozatban hat pontot szereztek a vendégek és megfordították a játszmát, de az utolsó szó a Nyíregyházáé lett, amely megduplázta előnyét.

A harmadik felvonás is fordulatos volt: az elején a hazaiak vezettek már hat ponttal, a látogatók azonban fordítottak és 13:11-nél már náluk volt az előny, sőt 19:16-nál belátható közelségbe kerültek a szépítéshez. A nyírségiek viszont nem remegtek meg, a következő kilenc labdamenetből nyolcat megnyertek – köszönhetően elsősorban Radosová és a bolgár Vaszileva támadásainak –, így otthon tartották mind a három pontot.

NŐI EXTRALIGA
ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ

Fatum-Nyíregyháza–Szent Benedek RA 3:0 (19, 24, 22)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 220 néző. Vezette: Jámbor, Szarka.
FATUM: Radosová 26, Lászlop 3, Vaida 13, Vaszileva 11, Pintér 4, Francesco 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Bodovics 1, Ana Tiemi 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs
SZBRA: Szavovics 5, Vacsi, Sztijepics 9, Kiss G. 13, Jimerson 7, Iosia. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Koprivica 4, Bleicher R. 2, Lekics 2, Dimitrics, Szerényi. Vezetőedző: Dejan Desznica
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Nagyszerű győzelmet arattunk a bajnokság meglepetés csapata ellen. Úgy gondolom a mai mérkőzésen nem volt kérdés, hogy ki volt jobb a pályán. Az elmúlt napok hullámzó teljesítménye után sikerült olyan játékot produkálni, amely a következő hetekre erőt adhat. Büszke vagyok a csapatomra és a szakmai stábra, hiszen mindenki dupla energiával dolgozott egész héten a mai siker elérésében. A jövő héten megkezdjük a nemzetközi szereplésünket a Chemik Police ellen a Bajnokok Ligájában. Szeretnénk felszabadultan játszani és méltóképpen képviselni a honi röplabdázást. Nagyon köszönjük a szurkolóink biztatását hiszen fantasztikus hangulatot teremtettek a lelátón.
Dejan Desznica: – Nekünk ez volt az első három-nullás vereségünk, és ezt soha nem könnyű megélni. Nagyon erős ellenféllel találkoztunk, amely a jövő héten már a Bajnokok Ligájában játszik. A második és harmadik szettet is lett volna lehetőségünk megnyerni, de nem tudtunk élni vele. Az egyik feladónk kisebb betegséggel küzdött a hét elején, nem tudtunk hat a hat ellen játszani. Nem történt tragédia, a jövő héten a Kaposvár ellen zárjuk az alapszakasz első körét, nagyon fontos meccs lesz, arra készülünk.

AZ ÁLLÁS
1. Swietelsky-Békéscsaba 5 15: 5 13
2. Vasas Óbuda 4 1 14: 6 12
3. Fatum-Nyíregyháza 4 2 15: 8 12
4. Szent Benedek RA 4 2 14: 8 12
5. 1. MCM-Diamant Kaposvár 3 2 11: 7 10
6. Újpesti TE 1 4 4:14 2
7. MTK Budapest 5 3:15 1
8. Diósgyőri VTK 5 2:15 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik