Strandröplabda: 24 közé jutott férfi párosunk az U19-es vb-n

Vágólapra másolva!
2018.07.12. 13:18
Sikerült kiharcolnia a csoportból való továbbjutást Hajós Artúrnak és Stréli Bencének a kínai Nancsingban zajló U19-es strandröplabda-világbajnokságon. Ugyanez a bravúr nem jött össze a lányoknál Orbán Orsolyának és Tátrai Nikolettának.

A 32-es főtáblára kerülés után a párosokat négyes csoportokba sorsolták be, s a fiúk az amerikaiak első számú párosával, a svájciakkal és az angolokkal kerültek egy négyesbe. Előbbi kettőtől vereséget szenvedtek, így a továbbjutáshoz le kellett győzniük az első két meccsüket megnyerő angolokat, akiktől egy hónapja az ifjúsági olimpia selejtezőjén kétszer is kikaptak. Most azonban összejött a bravúr, és a mieink jobb pontarányuknak köszönhetően megelőzték az amerikaiakat. A 16 közé kerülésért egy osztrák párost kell majd legyőzniük magyar idő szerint péntek hajnalban.

A lányoknak már nem sikerült ugyanez a bravúr, kínai, argentin és kazah riválisuktól is vereséget szenvedtek, és számukra befejeződött a világbajnokság, de ők már a főtáblára kerülés kiharcolásával is túlteljesítették az elvárásokat, s minden elismerést megérdemelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik