Strandröplabda: elkészült az országos bajnkság programja

Vágólapra másolva!
2017.03.09. 17:30
Csütörtökön ülést tartott az MRSZ Strand és Szabadidős Röplabda Bizottsága, amelynek egyik fő napirendi pontja az idei országos bajnokság versenynaptárának kialakítása volt.

A tervek szerint az első fordulóra június 23-25. között kerül majd sor Tatán, ahol a Víz, Zene, Virág Fesztivál egyik betétprogramja lenne a verseny. Egy héttel később, Pécs mellett, az orfűi Aquaparkban (június 30.-július 2.) rendezik majd a második fordulót, míg a harmadik július 28-30. között Dunaújvárosban kerülne lebonyolításra, a helyi halászlé-fesztivál mellett. A döntő biztosan Budapesten kerülne megrendezésre augusztus 12-13-án, s a Lupa-sziget lett kiszemelve helyszínként.

A tervek szerint az idei országos bajnokság minden fordulóján komoly, milliós összdíjazás lenne szétosztva a legjobban szereplő párosok között, ezzel is indulásra ösztökélve a játékosokat. A három fordulóban legtöbb pontot szerző 16-16 páros szerez indulási jogot a döntőben. A nőknél a legutóbbi három bajnoki címet Lakatos Enikő (UTE) és Lutter Eszter (Gödöllői RC) szerezte meg, míg a férfiaknál Bagics Balázs és Tóth András (Kispest SE) a címvédő.

Az MRSZ jelentkezett egy CEV satellite-verseny megrendezésére is, amely már be is került az európai szövetség versenynaptárába. Ez július 14-16. között Siófokon kerül megrendezésre, s itt nemzetközi mezőnyben, világranglista pontokért versenyezhetnek majd a magyar versenyzők is. Egyelőre csak férfiversenyként van feltüntetve, de az MRSZ jelenleg is támogatókat keres, hogy mindkét nemben megrendezhessék a küzdelmeket.

Ugyanezen a héten a jövő évi ifjúsági olimpia selejtezőit is megrendezik a Balaton-parti városban, ahol versenyzőinknek lengyel, holland, szerb és bosnyák riválisokkal kell majd felvenniük a versenyt. Ilyen rangos strandröplabda versenyeket még soha nem rendeztek Magyarországon.

A 2017-es strandröplabda országos bajnokság tervezett versenynaptára:
06.23-06.25 Tata (1. forduló)

06.30-07.02 Pécs, orfűi aquapark (2. forduló)
07.28-07.30 Dunaújváros (3. forduló)
08.12-08.13 Budapest, Lupa-sziget (döntő)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik