Röplabda: újabb sikerével az Európa-liga élén a női válogatott

Vágólapra másolva!
2015.08.02. 19:46
null
A két csapat nem volt egy súlycsoportban
Vasárnap már második Európa-liga-mérkőzését játszotta le Grúzia ellen a magyar női röplabda-válogatott, s a mieink a szombatihoz hasonlóan sima győzelmet arattak, amivel a versenysorozat tabellájának élére álltak.

A találkozó előtt az éppen ezen a napon 26. születésnapját ünneplő Szombathelyi Szandrát köszöntötte egy kis ajándékkal, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda-szövetség elnöke. A meccsen aztán a lányok folytatták az ünneplést, villámgyorsan 8:2-re elhúztak, aztán szebbnél szebb akciókkal a második technikai szünetben már tíz ponttal is vezettek, s nem volt megállás: ellenállhatatlanul meneteltek az első szett megnyeréséig (25:11).

A mieinknek amúgy a tegnapihoz képest két helyen változott a kezdőcsapata: Pallag Ágnes helyén a csapatkapitány Liliom Rita, Bodnár Dorottyáén pedig Vacsi Evelin játszott. Csereként aztán Pallag és Kötél Zsanett is beállt, s utóbbi maradt is a második szettre, amelyet – ahogyan szombaton is – jobban kezdték a grúzok, de aztán a magyar drukkerek biztatása közepette a magyar csapat gyorsan úrrá lett a hullámvölgyön és az első technikai szünetben 8:4-re már ők vezettek. A másodikban meg 16:6-ra, s ekkor már Szakmáry Gréta, majd a szülinapos Szombathelyi Szandra is beállt. A mieink nagyon egységesen játszottak, a vendégek pedig rengeteg technikai hibát vétettek, s ennek meg is lett az eredménye (25:12).

A harmadik játszmában maradt Szakmáry és jött Bodnár Dorottya, de a mieink ebben az
összeállításban is remekeltek, akiket űztek-hajtottak a szurkolók. A vendégek 5:0 után csinálták első pontjukat, de a második technikai szünetben is mindössze három volt nekik belőle. A vége 25:11 lett, a két csapat nem volt egy súlycsoportban, s a mieink a kettős győzelemmel az Európa-liga élére álltak, de a következő fordulókban biztosan komolyabb erőkifejtésre lesznek majd kényszerítve.

A mérkőzés legjobbjának Liliom Ritát választották.

NŐI RÖPLABDA EURÓPA-LIGA
MAGYARORSZÁG–GRÚZIA 3:0 (11, 12, 11)
Békéscsaba, 400 néző
. Vezette: Visan (román), Simics (szerb).
Magyarország: Vacsi 8, Sándor 9, Tálas 3, Széles 6, Liliom 14, Horváth D. 6. Cserék: Kötél D. (liberó), Pallag 2, Kötél Zs., Szakmáry 7, Szombathelyi Sz. 3, Bodnár 3. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt
Grúzia: Kipshidze 3, Kakhadze 1, Tvauri, Sturua 1, Chelidze 3, Tchautchidze 3. Cserék: T. Sanadze (liberó), Sosnovskaya 2, Zadimenchenko 4, J. Sanadze 1. Szövetségi kapitány: Khatuna Giorgadze
Az eredmény alakulása: I. játszma: 7:1, 13:3, 24:10. II. játszma: 1:3, 8:4, 16:6, 22:7. III. játszma: 5:0, 16:3, 24:11.
A csoport állása:
1. Magyarország 6 pont (6:0), 2. Izrael 4 (5:3), 3. Törökország 3 (4:3), 4. Görögország 3 (3:4), 5. Lengyelország 2 (3:5), 6. Grúzia 0 (0:6)
MESTERMÉRLEG:
Jan De Brandt:
– Elég könnyű mérkőzés volt, ami a pontokon is meglátszik. Igazából most csak az egyéni teljesítményeket figyeltem, mert az ellenfél arra sajnos nem volt elég jó, hogy csapatként is próbára tegye a válogatottat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik