Lila veszedelem

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 22:03
Hétfőn a csapatunk elszenvedte a harmadik vereségét a bajnokságban, de nincs sok időnk keseregni, máris itt az Európa-liga nyolcaddöntőjének...

Hétfőn a csapatunk elszenvedte a harmadik vereségét a bajnokságban, de nincs sok időnk keseregni, máris itt az Európa-liga nyolcaddöntőjének a visszavágója, hogy megvigasztalódjunk, vagy végleg kétségbe essünk. Csütörtökön fogadjuk a Fiorentinát és a Firenzében kiharcolt 1-1-es döntetlen után elméletileg mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra.

Azért elméletileg mert ha elvonatkoztatunk a végeredménytől, a firenzei meccsen elég sokat szenvedtünk, ehhez vegyük hozzá a Rómában uralkodó hangulatot az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítmény miatt és máris nem olyan szép a kép. A Sampdoriától elszenvedett vereség után az Olimpico közönsége kifütyülte a csapatot, nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fognak viselkedni a Fiorentina ellen.

Az elkövetkező meccset kétféleképpen lehet felfogni, egyrészt itt a lehetőség, hogy a csapat talpra álljon, hogy a játékosok megmutassák mire képesek és kiverjék a Fiorentinát. Másrészt viszont ez lehet az a mérkőzés, ahol a döntetlenek végeláthatatlan sorozata és a hétfői vereség után kiesünk a kupákból és végleg hivatalossá válik a válságunk. Nem az számít, hogy mi szurkolók mit gondolunk, hanem, hogy mit gondolnak a játékosok a pályán. Sajnos az elmúlt hónapokban látottak után, nehéz optimistának lenni.

Montella és Pradé, kísért a múltunk

Miközben mi kikaptunk a Samptól, addig a firenzeiek az utolsó percekben fordították és nyerték meg a meccsüket a Milan ellen. Az a tény, hogy szinte a mérkőzés végéig ez a mostani Milan nyerésre állt, nem túl hízelgő Montella mester csapatára nézve. Az viszont, hogy a toszkánok nem adták fel és képesek voltak nyerni, semmi jót nem ígér a számunkra.

Az is kérdéses, hogy a csapatok mekkora áldozatot fognak hozni az Európa-ligáért, hiszen mindkét csapat BL indulást érő helyezésre törekszik a bajnokságban. Nálunk például biztos, hogy szokás szerint Skorupski fog védeni De Sanctis helyett.

Skorupski, a kupakapusunk

Ezzel el is jutottunk a csapatok összeállításához. Nálunk Nainggolan kisárgult és még nem világos, hogy Manolas, De Rossi és Ibarbo vállalni tudják-e a játékot. Tőlük és a szokásos sérültjeinktől eltekintve nagyjából mindenki elérhető. Ezek alapján ez lehetne egy elképzelhető kezdő:

(4-3-3) Skorupski; Torosidis, Yanga-Mbiwa, Astori, Holebas; Pjanic, De Rossi/Florenzi, Keita; Ljajic, Totti, Gervinho.

Florenzi pozíciója kérdéses, ha nem tud játszani De Rossi, akkor lehet, hogy Florenzi megint a középpályán kezd majd, ellenkező esetben lehet, hogy Florenzi ki fog szorítani valakit a jobb szélen, esetleg Gervinhót, vagy Torosidist.

Florenzi fog játszani? És ha igen, hol? És főleg mit művelt a ruhájának az ujjaival?

Montella mesteredző úr, a mi néhai "aeroplaninónk", most is halálosan komolyan gondolja a Roma elleni meccset és alaposan felkészültek ellenünk, elég megnézni a Fiorentina kezdőjét a Milan ellen. Apropó kezdőcsapat, ott is vannak sérültek bőven: Tatarusanu, Rossi, Bernardeschi, Gomez, Pizarro, Savic. Itt egy tipp a Fiorentina kezdőjére is:

(4-3-3) Neto; Tomovic, Rodeiguez, Basanta, Alonso; Mati Fernanfez, Badelj, Borja Valero; Joaquin, Babacar, Salah.

Állítólag Savic és Gomez is ott lesznek a kispadon, de óriási kérdés, hogy tudnak-e majd játszani.

Ma Garcia mester megtartotta a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóját, ezúttal Keitát vitte magával. Keita olyan bölcsességekkel örvendeztette meg a média egybegyűlt képviselőit, hogy " az igazi bajnokok a nehéz pillanatokban emelik fel a fejüket". Szerintem meg az igazi bajnokok nem veszítik el a fejüket a meccs alatt és nem állíttatják ki magukat feleslegesen, de akinek nem inge ne vegye magára.

Garcia: "Nem adom fel az első nehézségek láttán"

Lehet, hogy kikaptunk a Sampdoriától, lehet, hogy november óta nem tudtunk nyerni egy meccset a saját pályánkon, de papíron akkor is mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra. Itt az ideje, hogy a Roma felébredjen és végre valóra váltsa ezeket az elméleti esélyeket.

A meccs csütörtökön este hétkor kezdődik (élő közvetítés 18:55-től a DIGISport 2-őn) addig is forza Roma mindenkinek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik