Olasz Kupa: Roma-Fiorentina

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 01:02
Az olasz főváros bordó-sárga felének igencsak keserű a szájíze így február első napjaiban. A keserűség oka egyértelműen a csapat januári...

Az olasz főváros bordó-sárga felének igencsak keserű a szájíze így február első napjaiban. A keserűség oka egyértelműen a csapat januári szereplése. Sajnos hat tétmérkőzésből egyet sikerült rendes játékidőben megnyerni, azt is még vízkeresztkor, az Udinese ellenében. Azóta kilencven perc mindössze pontosztozkodásra volt elegendő. A sérüléshullám, és Elefántcsontpart jó szereplése az Afrika Kupán túl sok reménnyel nem tölt el a folytatást tekintve. De ettől még meg kell próbálni optimistának maradni, és mihamarabb nyerni kellene pár mérkőzést, hiszen februárban az egész szezonról dönthetnek az eredmények.

Sajnos DDR nem játszhat kedd este

Rögvest a hónap harmadik napján jön az Olasz Kupa negyeddöntője, Montella „fiorentinája” ellenében. Nem is olyan régen, január 25-én, bajnoki mérkőzésen, Firenzében játszottak remit a csapatok, de ez a kedd esti mérkőzés más lesz. Tovább fogyott a sérültek által tarkított AS Roma, és kulcsemberét értékesítette a Fiorentina.

A kezdők kiokoskodásába most bele se mennék, csak tényszerűen felsorolom ki miért nem bevethető hazai oldalon. DDR izomsérüléssel bajlódik, legalább két hétig pihen még, a Parma elleni bajnokin, vagy a Feyenord elleni EL mérkőzés környékére jósolják visszatérését.

Cole újra pályára léphet

Strootman rásérült a problémás lábára, így a szezonjának vége. Iturbe dupla szalag szakadását hétfő estig meglehetősen távolról követte az olasz sajtó, de túl sok jót vele kapcsolatban sem lehet elmondani. Több hetes/hónapos pihenő rá is vár. Ők tehát az „újabb” sérültek, hogy a régieket már fel se soroljam. Ezen kívül, Elefántcsontpart elődöntőt játszik majd az Afrikai Nemzetek Kupáján, így Gervinho és az új szerzemény Duombia sem térhet vissza egyelőre. Nekik sok sikert ahhoz a kupához.

Garica elmondta az Empoli ellen lejátszott bajnoki után, hogy nagyon sűrű a program, nehéz a regenerálódás, sok a sérült, bla-bla. Ehhez én hozzátenném, hogy a megszerzett pont viszont nagyon kevés. Így a bajnoki álmok távolabbra húzódtak. Nem maradt más lehetőség, a kupákban kell vitézkedni. Elsőre itt az Olasz Kupa, ahol fogcsikorgatva, de tovább kellene jutni. Nem szerencsés előre tekinteni, de ennek a párharcnak a győztese a Juventus ellenében, egy kétmérkőzéses elődöntőben vívhatja ki a fináléba jutást. Gyakorlatilag három győzelemmel megnyerhető ez a kiírás. Csak a győzelmek hiányoznak nagyon!

Túlságosan a keddi vendégek sem brillíroznak mostanság. Hétvégén a Genoa ellenében sikerült pontot szerezniük. Ráadásul a londoni gazdagok, más néven a Chelsea, kivásárolta Cuadradot, tovább gyengítve a violák keretét. Ettől még igencsak tartok a kupameccstől, remélem, a nagy pofon nem kedd este érkezik.

Tottira fontos szerep hárul

A mérkőzést a Digi Sport 1 20.40-től közvetíti. Az Olasz Kupáról pedig egy kiváló infógrafikát találtok ezen a linken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik