Firenzei döntetlen

Vágólapra másolva!
2015.01.26. 00:01
A Roma nem jutott tovább az 1-1-es döntetlennél a Fiorentina ellen, Gomez első félidőben szerzett góljára Ljajic válaszolt. Ez volt sorozatban...

A Roma nem jutott tovább az 1-1-es döntetlennél a Fiorentina ellen, Gomez első félidőben szerzett góljára Ljajic válaszolt. Ez volt sorozatban a Roma harmadik döntetlenje és a Juventus már 7 ponttal vezet.

Montella és Garcia a meccs előtt, itt még örültek, szerintem mindketten azt hitték, hogy nyerni fognak.

A Palermo elleni meccs előtt felvázolt jövőképek közül , az egyik legsötétebb valósult meg. A Juventus, a várakozásoknak megfelelően, nem hibázott és előnyt tudott kovácsolni a szicíliai és a toszkán kirándulásokon elveszített mind a négy pontból.

A mérkőzés az elmúlt fordulókban tapasztalt forgatókönyv szerint zajlott, a Roma darabosan és rosszul játszott az első félidőben, a második félidő elején magára talált, sikerült kiegyenlítenie, de annyi ereje már nem volt, hogy megnyerje a meccset. A Fiorentinának a meccs elején valójában több helyzete is volt, végül a 19. percben Gomez irányította kapásból a kapura Pizarro távoli, pontatlan próbálkozását, ezzel becsapta De Sanctist és megszerezte a vezetést.

Gomez gólja

A Roma a gól után még jobban szétesett, Holebas és Yanga-Mbiwa besárgultak (pedig a "dili" riportere szerint gyakorlatilag Totti vezette a meccset), Basanta majdnem megszerezte a második gólt és csak, hogy semmi sem hiányozzon, Strootman is lesérült (a műtött térdét fájlalta, de állítólag a Rómánál optimisták a sérülést illetően, szóval reméljük a legjobbakat), a holland helyére Pjanic állt be.

Nainggolan egy veszélyes fejessel dolgoztatta meg Tatarusanut és próbálta életben tartani a Roma reményeit, de a legjobb lehetőségek megint a házigazdák előtt adódtak, Tomovic és Mati Fernandez is próbálkozhatott a rómaiak tizenhatosából.

Ljajic gólja

A második félidőben viszont a Roma kezdett jobban és hamarosan meg is szerezte az egyenlítő találatot. Totti adott egy szép labdát Iturbe felé, aki szépen megkerülte a védőjét, gyönyörűen lekezelte a labdát és betette középre Ljajicnak, aki megszerezte az egyenlítő találatot a második félidő 3. percében. A fiatal szerb nem ünnepelte meg a találatát a korábbi csapata ellen, jó látni, hogy ilyen is van, nemcsak Osvaldók, meg Vucinicek vannak ezen a világon.

Ljajic nem ünnepelt

A Fiorentina megzavarodott és nem találta a helyét, Totti megpróbált élni a lehetőséggel és először egy erős, de középre tartó távoli lövéssel dolgoztatta meg a firenzeiek hálóőrét, majd megint Iturbét játszotta meg, aki ismét megverte a védőjét, de túl közel került Tatarusanuhoz és a lövése elakadt a kapusban. Totti végül Florenzit próbálta megjátszani egy kontra során, de Mati Fernandeznek sikerült megállítania a rómait.

Iturbénak jó meccse volt

Aztán, ahogy az elmúlt fordulókban megszokhattuk, a Roma ellenfele egy idő után magára talált és újra sikerült zavarba hozniuk egy párszor a fővárosiakat, először Yanga-Mbiwa állította meg Cuadradót, majd Mati Fernandez kilőtte az égboltot egy egészen kecsegtető helyzetből. Montella le is szedte Mati Fernandezt és bezavarta Kurticot, aki majdnem gólt is szerzett, de Yanga-Mbiwa a földre vetődve blokkolta a kapu felé tartó lövését.

Aztán a csapatok egyre szétszórtabbak, a játék meg egyre lassabb lett. Jöttek az újabb cserék: Gomez helyett Babacar, Totti helyett Destro, végül Ljajic helyett Maicon. De már egyik csapat sem tudott igazán veszélyeset alkotni és már semmi említésre méltó nem történt a lefújásig.

Nainggolan egyik távoli próbálkozása

A mieink közül szerintem jó volt Nainggolan, aki rengeteget dolgozott, "ütött-vágott" mindent és mindenkit a középpályán, közben próbálta az "elveszett" Pjanic munkáját is elvégezni. Tottinak nem ez volt a legjobb meccse, de ha megnézzük minden veszélyes akciónk tőle indult, mikor lecseréltük eltűnt a Roma is. Ljajic egy nagyon gyenge első félidő után megszerezte az egyenlítő gólt, tehát pozitív hős lett. Iturbe is nagyon jó volt, rengeteget futott, csak az igyekezete miatt megérdemelt volna egy gólt. Yanga-Mbiwa, ahogy a kommentekben már jeleztétek, lejátszotta a huszadik meccsét a Rómával, szóval elméletileg kötelező lett a kivásárlása, a mai meccsen is a szokásos formáját hozta, volt egy pár nagyon jó, sorsdöntő megmozdulása, ugyanakkor egy párszor teljesen megzavarodott, ez így szerintem kevés lesz.

Manolas is jól játszott

Összességében, hála a második félidőnek, nem ez volt a Roma legrosszabb meccse, egy döntetlen Firenzében elméletileg egyáltalán nem rossz eredmény, a "dili" riportere nagy csodálkozással vette tudomásul az első félidő végén, hogy a Fiorentina vezetett, pedig talán nem kellett volna ennyire meglepődnie, főleg mivel a fogadóirodák szerint konkrétan a lilák voltak a meccs esélyesei. Tehát elsősorban nem ezt a döntetlent kell megsiratni, de ezzel a döntetlennel a Juventus előnye már 7 pontra emelkedett és most lehet igazán értékelni a torinói vereség, a Sassuolo, vagy a Milan ellen elszórt pontok jelentőségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik