Roma - Sassoulo, csak legyen simább, mint a tavalyi!

Vágólapra másolva!
2014.12.05. 09:12
Címkék
Az olasz bajnokság soron következő fordulója már pénteken megkezdődik. Ennek oka a Bajnokok Ligája, mivel a Juventus és a Roma is fontos nemzetközi...

Az olasz bajnokság soron következő fordulója már pénteken megkezdődik. Ennek oka a Bajnokok Ligája, mivel a Juventus és a Roma is fontos nemzetközi mérkőzés előtt áll, a szövetség igyekszik a lehető legtöbb pihenőt biztosítani csapatainak. Így a címvédő már ma, pénteken este pályára lép Firenzében, ahol Montella legényei reményeink szerint meglepetést tudnak majd okozni. A fővárosi gárda pedig szombaton délután fogadja a Sassoulo csapatát.

Beharangozó posztunk valamivel eltérőbb lesz a megszokottnál. Ennek oka a Sassoulo edzője, Di Francesco, aki négy év Rómában eltöltött idő alatt tagja volt az utolsó bajnokcsapatnak 2000/01-ben. Emiatt ez a meccset felvezető bejegyzés egyben lesz egy kis tiszteletadás a mester előtt, és némi elmélkedés a „kis” csapatának sikereiről. Persze nem félünk a zöld-feketéktől, ettől függetlenül jól kivesézzük Őket!

Meglepően jó formában érkezik a vendégcsapat szombaton, a hatodik játéknap óta veretlenül vívtak meg nyolc tétmérkőzést (hét bajnokit és egy kupameccset). Ide tartozik, hogy pont Rómában, a Lazio ellenében kapituláltak akkor, de ez legyen az ő bajuk. Azóta viszont döntetlent játszottak a Juve ellenében, idegenben verték a Parmat, és a Torinot (!), alsóházi rangadóikat rendre kapott gól nélkül teljesítik, és december 2-án az Olasz Kupában is tovább jutottak. Nem semmi menetelés ez.

Di Francesco 2012/13-ban, a klub történetében – ami 1922 óta tart (!) - először megnyerte a Serie B kiírását, és jutott fel az első osztályba. Azóta is sikerrel élték túl az élvonal viszontagságait. Idén a tízedik helyről várják a szombati vendégjátékot, négy győzelmük mellett hat döntetlennel és mindössze három vereséggel büszkélkedve. Le a kalappal! Ebből is jól látszik, hogy az egykoron római középpályás milyen kiváló edző lett 45 éves korára.

Nyilván rengeteg barátja várja szombaton, játszott Tottival, ismeri a csapat körül dolgozók jelentősebb részét, satöbbi. De ettől még a forduló második mérkőzésén az AS Roma lép esélyesként a pályára, és reményeink szerint sikerrel begyűjti majd a három pontot. Meg kell még említeni, ami számomra megdöbbentő, a Sassoulo keretének 87 % olasz. Régi rómaiként Brighi tér majd vissza a fővárosba, de Antei is járta Trigoria korosztályos csapatait.

Fővárosi oldalon túl sok meglepetésre nem számítok. Bár valamennyire kénytelen lesz Garcia rotálni a szerdai BL találkozó miatt, de ezt a hazait még úgy is be kell húzni. Persze emlékezni kell, a tavalyi blamára, amikor egy agyonnyert mérkőzést sikerült az utolsó pillanatokban nehezen magyarázható döntetlenre változtatni. Idén ilyen nem fordulhat elő. Még akkor sem, ha a vendégek soraiban a válogatottba berobbant Zaza, vagy a szupertehetségnek tartott Berardi ott szerepel. Floro Flores is okozott már sok kellemetlen percet a Rómának, de a vörös Biondini szintén a jegyzettebb játékosok közé sorolandó, úgy ahogy Peluso, vagy a saját maga árnyékára emlékeztető Cannavaro.

A találkozó szombaton 18 órától kezdődik, a Digi Sporton nyomon követhető lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik