Rio 2016: Hidvégi egész héten úgy edz, mintha döntős lenne

Vágólapra másolva!
2016.08.07. 14:05
Hidvégi Vid első számú tartalékpozícióban várhatja a lólengés augusztus 14-i, nyolcas olimpia döntőjét. A londoni olimpia 8. helyezettje 15.233 ponttal a 9. helyen végzett a selejtezőben. Döntőbeli fellépéséhez az kellene, hogy az előtte végzők közül valaki visszalépjen.

„Bevallom őszintén, szomorú vagyok, de ez van – nyilatkozta Magyar Zoltán. – Azért még bizakodunk, hiszen Vid előtt lévő tornászok még szerepelnek a csapatdöntőben és az egyéni összetett fináléban is, így ott bármi történhet, akárki visszaléphet a lólengés fináléjától.” Magyar Zoltán. – Azért még bizakodunk, hiszen Vid előtt lévő tornászok még szerepelnek a csapatdöntőben és az egyéni összetett fináléban is, így ott bármi történhet, akárki visszaléphet a lólengés fináléjától.”

„Nem könnyű pozíció Vidé, hiszen úgy kell egy héten át edzenie, mintha döntőzne, és közben a jelenlegi állás szerint nem – mondta Altorjai Sándor főtitkár. – Az az igazság, hogy csak egy orosszal számoltunk előtte, de sajnos az oroszok jól taktikáztak, jobbik lovasukat küldték először a szerhez, ezzel a gyengébb Beljavszkij pontszámát is felhúzták, akit később szólítottak, és 15.300 lett pontja. Szerintem gyenge gyakorlata volt, de bejött ez a taktika. Összességében a pontozás megfelelő volt, nem lehet mit mondani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik