Rio 2016: A technikára nem figyeltem eléggé – Baji Balázs

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 02:41
„A technikára nem figyeltem eléggé, erőből próbáltam megoldani, s ez nagyon nagy hiba volt” – többek között ezt mondta a végtelenül szomorú Baji Balázs azt követően, hogy a 110 méteres gátfutás szerda hajnali elődöntőjében összesítésben csak a 15. helyen végzett, és nem jutott be a riói olimpia fináléjába.

„Jól kezdődött a verseny, ott voltam az első kettő között, sajnos becsúszott egy hiba, s utána már nem tudtam visszajönni – nyilatkozott Baji Balázs, aki a 15. helyen végzett. – Túlságosan akartam ezt a döntőt, a technikára nem figyeltem eléggé, erőből próbáltam megoldani, s ez nagyon nagy hiba volt, ami nem fér bele a gátfutásba.”

Hozzátette: a rajtlista alapján az első futam számított a legerősebbnek, s ez „tesz egy kis terhet a versenyzőkre”.

„Próbáltam ezt kizárni, csak magamra figyelni, de sajnos nem sikerült, nem tudtam technikás maradni” – mondta Baji Balázs, aki ugyanakkor egész éves teljesítményével elégedett lehet.

„Az olimpiai elődöntőnek is örülni kell, de én most nem tudok ezzel megelégedni. Viszont az egész évemmel boldog vagyok, hiszen egyéni csúcsot döntöttem, ami országos csúcs is egyben. Plusz Európa-bajnoki ezüstérem, úgyhogy összességében ez az év jól sikerült számomra. Sajnos négy évet kell várni a következő olimpiáig, de bízom benne, hogy az számomra realitás lehet, s dolgozom tovább keményen” – fogalmazott a magyar gátas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik