Rio 2016: a gyorskorcsolyázó klasszis kerékpárosként indulna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.06. 18:05
A csehek gyorskorcsolyázó klasszisa, Martina Sabliková az országút kerékpárosok időfutamversenyében indulna a riói olimpián, ám ehhez a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kedvező ítélete szükséges.

A téli olimpiákon eddig három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyerő 29 éves Sabliková riói indulása a kvalifikációs rendszer értelmezése körüli zavar miatt kérdéses.

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) nem szerepeltette a versenyzőt a nevezettek listáján annak ellenére, hogy a cseh szövetség saját kvalifikációs rendszerén keresztül nevezte őt.

Sabliková megnyerte a cseh időfutam-bajnokságot, és kilencedikként végzett a tavalyi világbajnokságon. A csehek szerint a probléma a riói kvalifikációs rendszer értelmezéséből ered. Az UCI visszautasította a cseh szövetség fellebbezését, így a versenyző egyetlen reménye a CAS számára kedvező ítélete.

„Nagyon sokat dolgoztam az elmúlt három évben azért, hogy szerepelhessek ezen az olimpián. Hiszem, hogy még van esélyem valóra váltani az álmaimat és rajthoz állhatok Rióban. Ha egy kis remény is van erre, harcolok érte. Ezért utaztam el Rióba, és a támogatás, amit kaptam, csodálatos” – mondta Sabliková.

A nők országúti időfutamversenyére jövő szerdán kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik