Marcus Grönholm visszavághat Sébastien Loebnek

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.02.05. 22:07
Címkék
Tavaly Marcus Grönholm (Ford Focus WRC) születésnapi győzelmével végződött a Svéd-rali - a hamarosan 39. életévébe lépő Grönholm idén is szeretné megismételni 2006-os teljesítményét. A finnek kétszeres világbajnoka most visszavágna Sébastien Loebnek (Citroën C4 WRC) és a Citroën csapatának, amely Monte-Carlóban győzelemmel ünnepelte visszatérését a rali-világbajnokságba.

Az előrejelzések szerint nagy havazás várható a hétvégi Svéd-ralin, így Monte-Carlóval ellentétben Svédországban valóban találkozhatnak majd hóval a versenyzők. A mezőnyből több pilótának is az egyik kedvenc versenye a svéd, így például a fordos Marcus Grönholmnak.

A finn remek esélyekkel vághat a havas futamnak, azonban Sébastien Loebnek is van kilátása a győzelemre. A háromszoros világbajnok franciának 2004-ben sikerült a Svéd-ralin diadalt aratnia, a verseny történetében egyedüli nem skandinávként.

A Citroën C4-es remek bemutatkozása után Guy Fréquelin csapatfőnök bízik abban, hogy Loebnek sikerül a svéd futamon is a győzelemért küzdenie; Daniel Sordo viszont azt az utasítást kapta, hogy havon szerzett tapasztalatok hiányában az óvatosságra törekedjen.

Az idén 56. alkalommal megrendezett futam 20 gyorsasági szakaszból áll majd. A viadalt a karlstadi szuperspeciál nyitja és zárja.

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA

EGYÉNI:
1. Sébastien Loeb 10 pont
2. Daniel Sordo 8 pont
3. Marcus Grönholm 6 pont
4. Chris Atkinson 5 pont
5. Mikko Hirvonen 4 pont
6. Petter Solberg 3 pont
7. Toni Gardemeister 2 pont
8. Jan Kopecky 1 pont
ÖSSZETETT:
1. Citroën 18 pont
2. Ford 10 pont
3. Subaru 8 pont
4. OMV Kronos Citroën 2 pont
5. Stobart Ford 1 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik