Grönholm megtörné Loeb világbajnoki sorozatát

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.01.05. 13:21
Címkék
A kétszeres világbajnok finn Marcus Grönholm tavalyi ezüstérme után idén az aranyat hódítaná el. A fordos pilóta igen elszánt, célkitűzésekben pedig csapata sem szűkölködik: a Ford 2007-ben is magának akarja a konstruktőri címet. A két világbajnoki trófea megszerzése azonban nem lesz könnyű feladat a brit együttes számára, hiszen Sébastien Loeb és az idén már a C4 WRC-vel felálló Citroën lesz a sarkukban.
Az új autó: a C4 WRC
Az új autó: a C4 WRC
Az új autó: a C4 WRC
Az új autó: a C4 WRC

Marcus Grönholm úgy nyilatkozott, 2007-ben mindenképp megszerezné pályafutása harmadik világbajnoki címét. A finn pilótának erre most jó esélye is lehet, amennyiben kiegyensúlyozottan tud teljesíteni, és nem hibázik.

A Ford idén már egy kiforrott autóval vághat a szezonnak, amellyel nem mellesleg 2006-ban konstruktőri címet szerzett. A zsinórban három világbajnokságot nyerő Sébastien Loeb és a Citroën idén azonban egy vadiúj raliautóval vág a szezonnak: a Xsara utódja a C4 WRC lesz, és már Monte-Carlóban bemutatkozik.

A világbajnoki mezőnybe ismét visszatért a Mitsubishi, mint gyári együttes, de a résztvevők száma még tovább nőtt. Az OMV és a Kronos Citroën közös csapatot indít, a Ford egyenesen három együttessel vág az évadnak, míg - bár a Skoda távozott - a Suzuki SX4 WRC nyár végén mutatkozhat be.

A subarus Petter Solberg idén ismét hetes rajtszámmal autózhat (2003-ban ezzel lett világbajnok). A norvég pilóta és a japán gárda a kiábrándító tavalyi év után győzelmeket várnak.

A 2007-es szezon január 20-án kezdődik, a Monte-Carlo-ralival, amelyet a WRC története során 75. alkalommal rendeznek meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik