Marcus Grönholm ellenfél nélkül

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.12.02. 19:16
Címkék
A 2006-os szezon utolsó futamának második napját követően behozhatatlan előnnyel vezet a finn Marcus Grönholm (Ford Focus WRC). Második az osztrák Manfred Stohl (Peugeot 307 WRC), míg Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) ma több hibát is vétett, és miután elcsapott egy oszlopot, az autó kormányműve is megrongálódott - a norvég így visszaesett a harmadik helyre. A Ford 27 év után először nyerhet hazai pályán.

Bár a Ford csapatánál már a jövő évi címvédésről beszélnek, a 2006-os év utolsó ralijának még nincs vége. A csapat viszont joggal bizakodhat, hiszen Marcus Grönholm óriási előnnyel vezet a 62. Brit-ralin.

Szombaton összesen hét szakasz várt a mezőnyre. A nap legpechesebb versenyzője a norvég Petter Solberg volt. A korábbi négyszeres győztes pilóta egyből az első szakaszon elnézett egy elágazást, és mire visszatalált az útra, fél percet veszített.

A folytatásban Petter Solberg és Manfred Stohl óriási csatát vívtak egymással a második helyért. Mindez egészen az utolsó előtti gyorsaságiig tartott, amikor is a subarus Grönholmhoz képest jó egy percet vesztett, miután elütött egy kőoszlopot, és az Impreza WRC kormányműve alaposan megrongálódott.

A másik óriási párharc a Sébastien Loeböt helyettesítő Xavier Pons és a finn Jari-Matti Latvala között zajlott a negyedik helyért. Kettejük küzdelméből egyelőre a spanyol jön ki győztesen.

A Suzuki Ignisszel induló Bútor Róbert a második napot a 33. helyen zárta.

Petter Solberg hibája után úgy tűnik, hogy amennyiben Stohlnak nem akadnak gondjai, akkor a második hely sorsa eldőlt.

Marcus Grönholm a győzelemre koncentrál, ugyanis 27 év után ez lehet a Ford együttesének első hazai győzelme. A csapat a konstruktőri világbajnoki trófea megszerzése után most az idényzáró viadal megnyerésével ünnepelné az év végét; a 2007-es szezonnal kapcsolatban pedig már most elárulták, hogy címvédésre készülnek.

Vasárnap még további négy szakaszt kell teljesítenie a mezőnynek.

62. Brit-rali: állás két nap után (13 szakasz, 243,92 versenykilométer) - élmezőny:
1. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) 2:13:55,6 óra
2. Manfred Stohl (osztrák, Peugeot 307 WRC) + 1:18,8 perc
3. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 2:08,7 perc
4. Xavier Pons (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 2:30,9 perc
5. Jari-Matti Latvala (finn, Ford Focus WRC) + 2:35,3 perc
6. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 3:25,9 perc
7. Francois Duval (belga, Skoda Fabia WRC) + 3:33,7 perc
8. Daniel Sordo (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 4:26,8 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik