Tovább szárnyal a két Ford

HARANGI LÁSZLÓHARANGI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2006.11.18. 10:11
Címkék
A két fordos pilóta, Marcus Grönholm és Mikko Hirvonen jóval a mezőny előtt, a finn páros gyakorlatilag külön párbajt vív. Stabilan tartja a Kronos Citroën két spanyolja a negyedik és ötödik helyet, míg 32. születésnapját egy hatodik hellyel ünnepli a subarus Petter Solberg. A MotoGP-ből jól ismert Valentino Rossinak is sok gondot okozott az időjárás és a csúszós pálya, azonban az olasz sztár ennek ellenére egészen elképesztő eredményt produkált, és a 24.-ről a 13. helyre küzdötte föl magát.
Rossi nagyot versenyzett, és tizenegy helyet javított
Rossi nagyot versenyzett, és tizenegy helyet javított
Rossi nagyot versenyzett, és tizenegy helyet javított
Rossi nagyot versenyzett, és tizenegy helyet javított

Úgy folytatódott a 36. Új-Zéland-rali második napja, ahogyan az első abbamaradt: a két fordos pilóta, Marcus Grönholm és Mikko Hirvonen külön párbajával.

A Subaru részéről is hasonlóan indult a reggel, ugyanis mindkét versenyzőnek problémái voltak. Ezúttal kommunikációs gondokkal küzdöttek, sem Petter Solberg, sem Chris Atkinson nem hallották navigátoruk utasításait.

A reggeli eső több pilótát is megzavart, gyakorlatilag mindenkinek akadt valamilyen gondja; azonban Daniel Sordo és Xavier Pons remekül választott gumit, így úgy tűnt, közelebb kerülhetnek a két Fordhoz.

Harminckettedik születésnapját ünnepli ma a norvég Petter Solberg. A subarus pilóta jelenleg a hatodik, azonban ha kevesebb problémája akad, akár veszélyt is jelenthetne Grönholmékra.

Chris Atkinson sem lehet maradéktalanul boldog, mert bár több szakaszt is megnyert, a rali eddigi leghosszabb gyorsaságiján pedig 20 másodpercet adott Grönholmnak, mégis messze áll a pontszerző helyektől. A kilencedik szakaszon lecsúsztak az útról, és miközben a gyakorlatilag „felrobbant” gumit próbálták kicserélni az autón, az belesüllyedt a nedves talajba, és az ausztrál páros nem folytathatta a futamot.

A tizedik szakasz áldozata Henning Solberg volt, aki felborította 307 WRC-jét, elveszítette a szélvédőt, végül folytatta a ralit. A Peugeot azonban túlmelegedési gondokkal küzdött.

Valentino Rossi minden szakasz után úgy nyilatkozott, hogy az az aktuális kedvence (amelyen épp végigment). Az olasz sztár nem várt magától különösebb eredményt, csupán tapasztalatszerzés céljából indult el a futamon; azonban nagyon élvezi azt, és örül, hogy nem ismétlődött meg első ralis élménye (a walesi futamon az első szakaszon kiesett). A „doktor” dolgát a csúszós utak többször is megnehezítették, ennek ellenére figyelemreméltó eredményt ért el ma a MotoGP-s versenyző. Rossi fölküzdötte magát egészen a 13. helyre.

Az összetettben továbbra is a Grönholm - Hirvonen páros vezet, míg visszaszerezte dobogós helyét az osztrák Manfred Stohl. Őt követi a két Citroën, majd Petter Solberg, míg a másik két pontszerző helyen Luis Perez Companc és a finn Jari-Matti Latvala.

Holnap még hat szakasz várja a mezőnyt Hamiltonban és környékén.

ÚJ-ZÉLAND-RALI ÖSSZEFOGLALÓ, MÁSODIK NAP

36. Új-Zéland-rali: állás két nap után (11 szakasz, 263 versenykilométer) - élmezőny:
1. Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC) 2:56:17,2 óra
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 50,3 másodperc
3. Manfred Stohl (osztrák, Peugeot 307 WRC) + 2:06,2 perc
4. Daniel Sordo (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 2:23,1 perc
5. Xavier Pons (spanyol, Citroën Xsara WRC) + 2:38,4 perc
6. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 3:25,1 perc
7. Luis Perez Companc (argentin, Ford Focus WRC) + 8:41,1 perc
8. Jari-Matti Latvala (finn, Subaru Impreza WRC) + 11:08,1 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik