Döntők ideje - a 10. forduló beharangozója

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.05.07. 02:05
Címkék
Bár a 10. lenne a záróforduló a PLL-ben, az osztályozók és a félév során felgyülemlett halasztott meccsek okán valójában az utolsó előtti....

Bár a 10. lenne a záróforduló a PLL-ben, az osztályozók és a félév során felgyülemlett halasztott meccsek okán valójában az utolsó előtti. A II. osztályt leszámítva mindenhol hiányoznak meccsek a tabellából, mégis ebben az osztályban nyitott még leginkább a bajnoki cím sorsa. Amennyiben az Erasmuscle kiáll a Jam-Jam ellen és eddigi eredményeiket nem kell törölni, a Bp. Rangers - Bíbortógás Fenevadak meccs fog dönteni a bajnoki címről. Az I. osztályban a Vaskapunak 1 pont kell az AS Iustum ellen a bajnoki címhez, de ha azt nem szerezné meg, a Fegyenjárat ellen, 14-én még minden további nélkül bajnok lehet. A III. osztály bajnoki címe már régen eldőlt, itt az osztályozót jelentő 2. helyre pályáznak még ketten. Az I. és a II. osztály kiesője már ismert, ellenben nem dőlt még el, hogy kik fogják játszani az osztályozókat. Így vagy úgy tehát, minden meccs döntő a maga nemében. Bár a 10. lenne a záróforduló a PLL-ben, az osztályozók és a félév során felgyülemlett halasztott meccsek okán valójában az utolsó előtti. A II. osztályt leszámítva mindenhol hiányoznak meccsek a tabellából, mégis ebben az osztályban nyitott még leginkább a bajnoki cím sorsa. Amennyiben az Erasmuscle kiáll a Jam-Jam ellen és eddigi eredményeiket nem kell törölni, a Bp. Rangers - Bíbortógás Fenevadak meccs fog dönteni a bajnoki címről. Az I. osztályban a Vaskapunak 1 pont kell az AS Iustum ellen a bajnoki címhez, de ha azt nem szerezné meg, a Fegyenjárat ellen, 14-én még minden további nélkül bajnok lehet. A III. osztály bajnoki címe már régen eldőlt, itt az osztályozót jelentő 2. helyre pályáznak még ketten. Az I. és a II. osztály kiesője már ismert, ellenben nem dőlt még el, hogy kik fogják játszani az osztályozókat. Így vagy úgy tehát, minden meccs döntő a maga nemében.

Nézzük tehát a 10., "csonka" forduló párosításait!


Gradus – Los Blancos (I. osztály)HALASZTVA

Fegyencjárat – Lex Poznan (I. osztály)HALASZTVA

Pasos United – Smasszer United (II. osztály)HALASZTVA

13:15 Erasmuscle – Vaskapu Jam-Jam (II. osztály)

Rendhagyó módon, a forduló csak 13:15-kor kezdődik, mindjárt egy nagyon érdekes meccsel. Az Erasmuscle eddig kétszer nem állt ki, és ha most, az utolsó fordulóban sem teszi, akkor a szabályzat értelmében ki kell zárni és az eddigi eredményeit törölni. Ez azért érdekes, mert így a Jam-Jam az 5. fordulóban ellenük elért 4:4-es döntetlenét "elfelejthetné", minek következtében a Bíbortógás Fenevadak egypontos előnye egypontos hátránnyá változna.

A meccsről annyit, hogy - ha megtartják - sima Jam-Jam győzelem néz ki, annál is inkább, mert utóbbiak csak előre menekülhetnek. Esetleges vereségükkel sem kell azonban kétségbe esniük, mert az osztályozó már így is garantált. Elvileg az sincs kizárva, hogy az odavágón látott döntetlen megismétlődik, de az Erasmuscle már hetek óta nem játszott együtt, míg a Jam-Jam inkább játékban van, amit az is mutat, hogy a kéthetes szünetben döntőbe kerültek a Pro Facultate sportnapon.

PLL Blog tipp: V

13:50 SPQR - KREatin (III. osztály)

A KREatin minden bizonnyal gálával búcsúzna a III. osztály - számukra - "kacsaúsztatójától", de ezt pont a még osztályozóra is esélyes SPQR ellen nem teheti meg. Az SPQR múlt heti váratlan veresége ellenére sem lebecsülendő ellenfél, valószínűleg szoros is lesz a meccs. Minden attól függ, hogy a KREatin mennyire veszi komolyan, mert az SPQR biztosan úgy fogja.

PLL Blog tipp: V

14:25 FC Vaskapu – AS Iustum (I. osztály)

Akár azt is mondhatnánk, bajnoki döntő. Gyakorlatilag azonban a Vaskapu a bajnokságot már megnyerte azzal, hogy az eddigi egyetlen nehéz meccsén nem ingott meg, a Iustum pedig az 5. fordulóban nem tudott érdemi ellenállást kifejteni. Erre nagy valószínűséggel most sem lesz képes, mert az előzetes hírek szerint csak tartalékosan tudnak kiállni. Matematikailag egy pont szükséges a bajnoki címhez, ha valami csoda folytán ez mégsem jönne össze, akkor a Fegyencjárat ellen a pótfordulóban még pótolni lehet a hiányt, akkor viszont már 3 fog kelleni. Szigorúan matematikailag, akkor dől el a bajnokság végérvényesen az AS Iustum javára, ha több gólt lő (11) a Vaskapunak, mint amit az összes eddigi meccsen kapott (10). Erre pedig annyi az esély, mint...

A Vaskapu számottevő ellenfél hiányában nyerte meg a bajnokságot, a többi csapat pedig egymástól vette el a pontokat mögöttük. A Fegyencjárat nemcsak az eredmények, hanem a mutatott játék alapján is inkább vissza lépett, mit előre, az AS Iustum pedig még nem fejlődött annyit, hogy felvegye a versenyt. Az egyetlen kérdés, ami még nyitva maradt, hogy meglesz-e a 100 rúgott gól a Vaskapunak, amihez jelenleg 13 hiányzik.

PLL Blog tipp: H

15:10 AS Iustum II – Just4Fun (III. osztály)

Mákja volt ugyan az előző fordulóban a Iustum II-nek, hogy az SPQR kikapott a KPI-től, így viszont most már muszáj nyernie a Just4Fun ellen, nemcsak azért, mert így biztos a második hely, hanem az azonos pontszámmal álló KPI is megelőzheti és akár a dobogóról is lecsúszhat. AJust4Fun régen játszott együtt, de a Iustum II hullámzó formáját (és létszámát) ismerve, itt már bármi lehet.

PLL Blog tipp: H

15:45 KPI – BHÖK-Spartacus (III. osztály)

Az 5. fordulóban a KPI alaposan elintézte BHÖK-Spartacust (9:0), úgyhogy most van miért visszavágni. A KPI számára a meccs kezdetére már világos lesz, van-e még esélyük az osztályozóra, de ettől függetlenül sem fogják félvállról venni a meccset. Ellenfelük a legfontosabb, presztízsmeccsét a Just4Fun ellen fogja játszani 14-én, de a legutóbb mutatott játékkal (1:4 a KREatin ellen) lehet, hogy már behozhatatlan előnyre tesz szert kettejük különmeccsében. A látható fejlődés és a lelkesedés talán most már ponttá érhet.

PLL Blog tipp: D

16:20 Budapest Rangers – Bíbortógás Fenevadak (II. osztály)

Ha az Erasmuscle kiáll a Jam-Jam ellen és utóbbiak nyernek, akkor a Fenevadak győzelmi kényszerrel lépnek pályára. A Rangers nem lesz se így, se úgy könnyű ellenfél, a szezon során végig az az érzésünk volt, hogy nem adott ki mindent magából a csapat. Egy osztályozóra igazán érdemesek lehetnének, de a Jam-Jam elleni negatív mérlegük miatt erre már az eredmények kedvező alakulása esetén sincs esélyük. A legszebb az lenne, ha a Fenevadaknak meg kéne szenvedniük az egypontos előnyük megtartásához. Kérdés, hogy utóbbiak keretét mennyire viselik meg az folyamatban lévő államvizsgák. Akárhogy is alakul, már csak a presztízs miatt is nagy meccs lesz.

PLL Blog tipp: V

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik