Beharangozó - 2. forduló

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.02.19. 19:02
Címkék
Túl vagyunk a PLL első fordulóján (képgaléria itt), egy híján (az Erasmuscle nem állt ki) bemutatkozott az összes csapat, de egy ideig még homályos...

Túl vagyunk a PLL első fordulóján (képgaléria itt), egy híján (az Erasmuscle nem állt ki) bemutatkozott az összes csapat, de egy ideig még homályos lesz, hogyan is néznek ki az erőviszonyok idén tavasszal. Az előttünk álló fordulóban többek között a következő kérdésekre kaphatunk választ:Túl vagyunk a PLL első fordulóján (képgaléria itt), egy híján (az Erasmuscle nem állt ki) bemutatkozott az összes csapat, de egy ideig még homályos lesz, hogyan is néznek ki az erőviszonyok idén tavasszal. Az előttünk álló fordulóban többek között a következő kérdésekre kaphatunk választ:

- Csak véletlen botlás volt a Fegyencjárat veresége, avagy más lesz idén a Vaskapu első számú kihívója?

- Megtartja-e lépéselőnyét a feljutásért vívott harcban a Bíbortógás Fenevadak a Bp. Rangers-zel és a Vaskapu Jam-Jam-mel szemben?

- Egyeduralkodó lesz a KREatin a III. osztályban? Lesz, aki fölveszi velük a versenyt?

Mint már eddig is szokás volt, a PLL Blog megkísérli megtippelni a meccsek lehetséges kimenetelét. Ez nem értékítélet egyik csapatról sem, hanem játék; ennek nyomatékosítására a bejegyzés szerzőjének tippjei is részt vesznek az ebben a félévben először meghirdetett tippversenyben. Ezúton is buzdítjuk Olvasóinkat a részvételre, atippelés álnéven folyik, veszíteni tehát még csak presztízst sem lehet, ellenben a főnyeremény egy VIP-belépő a 2012-es gólyatáborba!

Az alábbiakban szokás szerint a hétfői párosítások alatt olvasható rövid elemzésekkel próbálunk információval szolgálni a tippeléshez és/vagy kedvet csinálni a mérkőzés megtekintéséhez.

11:10 Gradus - Fegyencjárat (I. o.)

Váratlan vereséggel nyitott múlt héten a Fegyencjárat. Ha meg akarják fogni a Vaskaput, akkor még éppen jókor jött a pofon, de most már nem hibázhatnak. A 3 pont különbség még kezelhető, az egymás elleni meccseken be lehet hozni, de ahhoz a Gradus ellen nyerni kell. Ellenük szól némileg, hogy rossz szériában vannak, hiszen ha a múlt őszt is hozzá vesszük, akkor 4 meccsből csak 1-et nyertek meg. Ellenfelük szintén vereséggel kezdett, ám pont ők voltak azok, akik az előző félévben meglepték a Fegyencjáratot, bár az is igaz, hogy akkor egy erősen tartalékos csapatot győztek le.

PLL Blog tipp: V

11:55 Los Blancos - Vaskapu FC (I. o.)

A forduló meglepetését szolgáltatták az éretlenség zöld színét elhagyó, és helyette hófehérbe öltöző egykori gólyák. Új játékosaik gond nélkül beilleszkedtek, a csapat pedig jóval összeszedettebb lett. Ám a Vaskapu még így is nagy falatnak tűnik, na nem azért, mert 15-0-ra nyertek a nyitófordulóban, hanem mert a változatlan keretük egyre több rutint gyűjt össze, amire egy gyengébb napon is lehet építeni. A Blancók lelkesedésével mindenesetre vigyázniuk kell.

PLL Blog tipp: V

12:40 Pasos United - Erasmuscle (II. o.)

Reméljük, ezúttal már a pályán is megcsodálhatjuk a külföldi hallgatók új szerzeményeit; ha nem így lenne, akkor már a kizárást kockáztatnák. A két csapat már ismeri egymást a múlt félévből, eddig egy győzelem - egy vereség az egymás elleni mérleg. Legutóbbi találkozásukkor a Pasos volt jobb, de akkor már leszálló ágban volt az előző idényt jól kezdő ellenfelük. Ezen a mérkőzésen, ha megfelelő számban ki tud állni az Erasmuscle, akkor is hátrányban lesz a már játékban levő Pasos ellen. Bármi közelebbit csak az új erasmusos hallgatók bemutatkozása után fogunk tudni.

PLL Blog tipp: D

13:15 KREatin - KPI (III. o.)

A károlisok súlyos vereséget mértek a nyitányon a Just4fun-ra, a HTK-sok pedig nagy különbséggel kaptak ki az AS Isutum II-től. Az előbbi meccsen elért 13 gól azért is sok, mert egy 30 perces meccsen sikerült elérni (szemben pl. a Vaskapu 40 perc alatt szerzett 15 góljával). A KPI a saját meccsének végére látványosan feljavult, de csak a szépítésre volt elég. Az mindenesetre meglátszott, hogy jóval több van bennük, az új helyszínhez alkalmazkodva ennél jobb eredményre is képesek. Ezzel együtt a mérkőzés az "országos egyes" kategóriájába tartozik.

PLL Blog tipp: H

13:50 BHÖK-Spartacus - AS Iustum II (III. o.)

A BHÖK nem bírt az SPQR-rel a nyitófordulóban, de azt megmutatta, hogy kellemetlen ellenfele lesz akárkinek a csoportban. A Iustum II legutóbb létszámgonddal küzdött, ha ezt megoldja, fel tudja venni bárkivel a harcot a III. osztályban.

PLL Blog tipp: V

14:25 Lex Poznan - AS Iustum (I. o.)

Az e félévtől a "mesterképzésre" átiratkozó gólyákat rögtön a "professzor" oktatta az első fordulóban. A 15-ös lecke arra biztosan ráébresztette őket, hogy magasabb fordulaton kell játszani az I. osztályban. Aktuális ellenfelük, az AS Isutum szokásos félév eleji betegségében szenved, miszerint a sok új játékos miatt még hiányzik az összhang. Nem tudni még, hogy a kiesésről, a bronzról vagy akár fényesebb éremről dönt-e a mérkőzés, mindenesetre fontos jelzője lesz az I. osztály erőviszonyainak.

PLL Blog tipp: V

15:10 Bíbortógás Fenevadak - Vaskapu Jam-Jam (II. o.)

Akár rangadónak is nevezhetjük a meccset, hiszen mindkét csapat elsődleges célja a fel-illetve visszajutás az I. osztályba. A Fenevadak lépéselőnyben vannak, igaz, könnyebb ellenfelet fogtak ki maguknak az 1. fordulóra. Ha teljes fegyverzetben áll ki mindkét csapat, megjósolhatatlan a végeredmény, mert a Bíbortógás kezdőnégyese igen erős, míg ellenfelük nagyon tud küzdeni, a legutóbbi fordulóban például a sírból mentettek pontot a Bp. Rangers ellen.

PLL Blog tipp: D

15:45 Budapest Rangers - Smasszer United (II. o.)

Első éles meccsét fogja játszani a Smasszer, és régóta kíváncsiak vagyunk arra, mit is tudnak. A múlt félévet jól kezdték, de kapusuk elvesztése után kis túlzással átjáróház volt a kapuban és közvetlenül előtte, ami rányomta a bélyegét a szezonjukra. Ha a Rangers meg is tudja tartani az előnyt, amit az egyelőre erősebbnek tűnő játékoskeretével illene is megszereznie, akkor nem lehet gondja ezen a mérkőzésen.

PLL Blog tipp: H

16:20 Just4Fun - SPQR (III. o.)

A két újonc összecsapásának kimenetelét azért nehéz kitalálni, mert a Just4Fun rögtön a csoport egyelőre legerősebbnek tűnő csapata ellen kezdett, míg ellenfelük igazából megnyert meccsen szalasztott el két pontot a BHÖK ellen. Pillanatnyilag utóbbiak tűnnek erősebbnek, de reméljük, hamar össze fog érni a Jus4Fun is.

PLL Blog tipp: V

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik