Paralimpia 2024: Szvitacs Alexa bronzérmes aszteliteniszben

Vágólapra másolva!
2024.09.07. 12:55
Bronzérmes Szvitacs Alexa (Fotó facebook/Magyar Asztalitenisz-szövetség)
Az asztaliteniszező Szvitacs Alexa bronzérmet szerzett a WS9-es kategóriában a párizsi paralimpia szombati versenynapján.

Az előző játékokon bronzérmes, majd egy évre rá világbajnok Szvitacs pénteken brazil versenyzőt búcsúztatva jutott elődöntőbe, ahol a lengyel Karolina Pek várt rá. 

A magyar parasportoló az első szettben ugyan volt kétpontos előnyben is, de végül a rivális jobbnak bizonyult, ráadásul Pek a második játszmát végig vezetve nyerte meg. A harmadik felvonásban is a lengyel irányított, aki így magabiztosan jutott be az esti fináléba. 

A 34 éves Szvitacs Alexa 2018-ban toxikus sokk szindrómát kapott, emiatt amputálni kellett a bal alkarját és lábujjait, de azóta is szerepel az épek között is, az Extraliga-bronzérmes Győri AC játékosa. 

Szvitacs öt arany- és négy ezüstérem mellett a magyar küldöttség negyedik bronzát szerezte a francia fővárosban. 

„Nyilván nagy terhet raktam magamra, de hogyan máshogy álljak hozzá egy versenyhez? Ha én nem hiszem el, hogy a legjobb vagyok, és meg fogom nyerni, akkor ki fogja ezt elhinni? Muszáj így állnom az asztalhoz. Európa- és világbajnok vagyok, nem állhatok úgy oda, hogy megelégszem egy bronzéremmel is. Minden sportoló így megy neki egy versenynek, hogy meg akarja nyerni. Viszont nagyon nehéz az, hogy ide jövök, az első nap lejátszom egyetlen párosmérkőzést, majd eltelik egy hét, közben minden ellenfelem indul női és vegyes párosban, vagyis játékban maradtak, és mire én is bekapcsolódtam, ők már lejátszottak kettő-három-négy meccset is. Már az első meccsem is úgy sikerült, ahogy sikerült, és most nem is az fáj, hogy kikaptam, inkább az, hogy ennyire, mert rengeteget dolgoztam a azért, hogy Párizsban jobban szerepeljek” – fejtette ki Szvitacs. 

Asztalitenisz
WS9, elődöntő
Karolina Pek (lengyel)–Szvitacs Alexa 3:0 (7, 8, 7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik