Párizs 2024: a CAS nem vizsgálja újra a női talaj bronzérmének sorsát

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.13. 11:04
Jordan Chiles (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szabályok nem teszik lehetővé, hogy újravizsgálják a vasárnap zárult párizsi olimpián a női tornászok talajdöntőjében történteket, még akkor sem, ha meggyőző új bizonyítékok állnak rendelkezésre, így Jordan Chiles nem kapja vissza az ötkarikás bronzérmét.

„Nagyon csalódottak vagyunk a fejlemények miatt, de továbbra is minden lehetséges módon fellebbezni fogunk, beleértve a Svájci Szövetségi Bíróságot is, hogy igazságot szolgáltassanak Jordan Chiles pontszámát és helyezését illetően” – állt az Egyesült Államok Tornaszövetségének közleményében.

Az egy héttel ezelőtti fináléban az amerikaiak óvtak, így Chiles magasabb pontszámot kapott, amivel leszorította a dobogóról a román Ana Barbosut. Ezt követően a románok fellebbeztek, mondván, az Egyesült Államok csapata az előírt időhatáron túl óvott. A sportági nemzetközi szövetség (FIG) először nem fogadta be a románok beadványát, akik ezt követően a CAS-hoz fordultak, amely viszont már nekik adott igazat, a FIG pedig szombaton módosította a végeredményt, így lett Barbosu harmadik.

Az óvási időhatár egy perc, a románok szerint ezt lépték túl az amerikaiak, akik videófelvétellel próbálják igazolni, hogy időben léptek. A CAS-hoz fellebbviteli tárgyalásra továbbküldött anyaguk alapján – amint kihirdették Chiles pontszámát – Cécile Landi edző már 47 másodperc után jelezte az óvást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik