Mandicséknak 80 milliót ér az arany; két magyar is a pólótorna álomcsapataiban

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 12:31
Manhercz (balra) és Mandics a csoportkörben összecsaptak egymással (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az olimpiai vízilabdatornát a férfiaknál Szerbia nyerte, miután a döntőben vasárnap 13–11-re legyőzte Horvátországot, s azóta kihirdették az olimpiai torna álomcsapatait. A női vízilabdázóknál Keszthelyi Rita, a férfiaknál Manhercz Krisztián került be az olimpia válogatottjába. Miközben a torna legjobbjának megválasztott Mandics az FTC-nek – is – hálálkodik.

 

A férfiak álomcsapatában a győztes szerbeket a döntőben egy gólt szerző Dusan Mandics képviseli, aki ezzel együtt gólkirály lett 26 találattal, ráadásul a torna legértékesebbjének is megválasztották. Az egy éve a Novi Beogradnál kegyvesztetté váló, majd az FTC-hez igazoló s ott újra magára találó 30 éves klasszis a Párizsból való hazaérkezés után a szerb Sportalnak elmondta, nagyon hálás a zöld-fehér klubnak, amiért tavaly mentőövet nyújtott neki.

„Igencsak nehéz volt nézni a többieket, amint a világkupán játszanak, én meg közben Budapesten készülök. Remélem, hogy soha többé nem kell hasonlót átélnem. Mindenesetre hálás vagyok a klubomnak, amellyel az idényt a legszebb módon zártuk, megnyertünk mindent: bajnokságot, kupát, Bajnokok Ligáját. Aztán pedig most az olimpiát. Fantasztikus” – mondta Mandics, aki a negyedik olimpiáján szerepelt, harmadszor lett aranyérmes, Londonból pedig még egy bronzérmet is begyűjtött. 

A Total-Waterpolo szaklap értesülései szerint Szerbia fejenként 200 000 euróval jutalmazza az olimpiai bajnok vízilabdázókat – átszámítva ez az összeg megközelítőleg 80 millió forint. Egészen pontosan, 78.9 millió, ami nagyjából másfélszerese a magyar bajnokoknak járó 55 millió forintnak.

A vízilabdatornán a férfiak álomcsapatába a negyedik helyen záró magyar válogatottból Manchercz Krisztián került be, az ötödik helyen záró női válogatottunkból pedig Keszthelyi Rita kapott helyet a legjobbak csapatában.

OLIMPIAI ÁLOMCSAPATOK
FÉRFI VÍZILABDA
Adrian Weinberg (amerikai) – Hannes Daube (amerikai), Loren Fatovic (horvát), Álvaro Granados (spanyol), Inaba Juszuke (japán), Dusan Mandics (szerb), Manhercz Krisztián.
NŐI VÍZILABDA
Martina Terre (spanyol) – Jenna Flynn (amerikai), Keszthelyi Rita, Claudia Marletta (olasz), Elena Ruiz (spanyol), Sabrina van der Sloot (holland), Alice Williams (ausztrál)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik