Párizs 2024: távol az éremcsatáktól légpuska vegyes csapatunk

VÉGH JÁNOSVÉGH JÁNOS
• Chateauroux
Vágólapra másolva!
2024.07.27. 09:48
Péni István (Fotó: Getty Images)
Mészáros Eszter és Péni István a 20. helyen végzett a légpuskások vegyes csapatversenyének selejtezőben a párizsi olimpián, Chateauroux-ban.

 

 

A francia fővárostól mintegy 270 kilométerre található Nemzeti Sportlövőközpontban rendezett versenyen a hétközben lázzal járó légúti megbetegedéssel küzdő magyar versenyzők közül Mészáros Eszter 310.4, Péni István 314.3, összesítésben így 624.7 kört ért el.

A döntőt a kínai Huang Jü-ting, Seng Li-hao páros nyerte, a második helyen a dél-koreai  Keum Dzsi Hjon és Park Ha Dzsun zárt.

„Most már úgy érzem, teljesen meggyógyultam. Jó reményekkel mentem a lőállásba, de most ennyire futotta. Az első lövés 10.9 volt, az utolsó 10.8, de persze ami közöttük van, az is számít... Úgy érzem, mindent megtettem. Remélem, a folytatás jobban sikerül” – értékelt a Nemzeti Sportnak Mészáros Eszter.

„Meglepően jobban vagyok már ahhoz képest, amilyen állapotban voltam. Jól hatott az antibotikum és két nap után tudtam már edzeni. Biztosan nem segít persze, hogy beteg vagyok... Érzem a fülemet, orromat, torkomat, éjszaka is kellemetlen érzéssel jár ez” – nyilatkozta lapunknak Péni István.

„A mai kezdés viszonylag rendben van számomra. Lehetett volna jobb az eredmény, de sajnos nem volt meg az a húzó eredményem, mint amilyeneket az elmúlt versenyeken elértem. A 20. helyezés kapcsán csalódott vagyok. Teljesen más mentális állapotot igényel egy olyan verseny, mint a mostani, amikor csak harminc lövést lehet leadni, szemben azzal, amikor hatvanat is. Utóbbinál lehet javítani, a mostaninál azonban nem fér bele a hiba. Összesen két rosszabb lövésem volt, egy 10.0 és egy 9.9, teljesen korrekt volt a többi próbálkozásom.”

PÁRIZS 2024
SPORTLÖVÉSZET
Légpuska vegyes csapat, alapverseny:
1. Kína 1 632.2 kör
2. Dél-Korea 1 631.4 kör
3. Kazahsztán 1 630.8 kör
4. Németország 629.7 kör

20. Magyarország 624.7 kör


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik