Párizs 2024: saját nyitóünnepséget tartottak a magyar vitorlázók

Vágólapra másolva!
2024.07.27. 14:18
Saját megnyitóünnepséget tartottak a magyar vitorlázók (Fotó: Facebook/Magyar Vitorlás Szövetség)
Saját nyitóünnepséget tartottak pénteken a magyar sportolók a párizsi olimpia vitorlásversenyeinek helyszínén, Marseille-ben.

A magyar szövetség sajtóközleménye szerint az ILCA7 hajóosztályban induló Vadnai Jonatán és az ILCA6-ban szereplő Érdi Mária a több mint 700 kilométeres távolság miatt nem lehetett ott a francia fővárosban, de nézték a televíziós közvetítést és képletesen csatlakoztak a magyar csapathoz, amint a hajójukat mutatták a Szajnán. 

Érdire a világbajnoki és Európa-bajnoki címe miatt kiemelten figyel a hazai és a nemzetközi sajtó, ő viszont leszögezte, hogy nem foglalkozik az esélylatolgatásokkal, csak magára figyel és szeretne minden zavaró tényezőt kizárni. Hozzátette, minden előkészülettel végzett, már számolja a napokat és várja az első rajtot. Ugyanazt a típusú hajót és vitorlát kapta a szervezőktől, amilyennel egyébként is versenyezni szokott, ami szerencsés egybeesés.

– Kipróbáltam a hajót, illetve a vitorlát és teljesen elégedett vagyok, ez így nekem komfortos, jól ismerem ezt a típust. Ez sebességpluszt is jelent a vízen, de legalább ennyire fontos, hogy biztonságérzetet, önbizalmat ad – nyilatkozta.

A magyar vitorlázók nem költöztek be a marseille-i olimpiai faluba, inkább a többi sportolótól külön, saját szálláson laknak.

– Az olimpián rengeteg dologra kell figyelni, sok minden eltereli az ember figyelmét. Ezt csak fokozná, ha a faluban laknánk. Emiatt döntöttem úgy, hogy külön szeretnék lenni, a falutól távol, saját apartmanban, ahol a többi versenyen megszokott napi rutin szerint élhetem az életemet” – árulta el Érdi Mária.

Ugyanígy döntött a másik magyar induló, Vadnai Jonatán is. Ő bátyjával, a kétszeres olimpikon Vadnai Benjáminnal lakik egy apartmanban.

„Hét perc sétára vagyunk a kikötőtől, nagyon kényelmes ez így nekünk. Főzünk magunknak, mindent úgy csinálunk, ahogy az elmúlt években a versenyeken megszoktuk” – mesélte az Európa-bajnoki ezüstérmes.

A két magyar versenyző számára csütörtökön kezdődik az olimpia.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik