Párizs 2024: Carrington vezeti minden idők legnépesebb új-zélandi kajak-kenu csapatát

Vágólapra másolva!
2024.07.04. 15:26
Lisa Carrington Párizsban is három számban száll vízre (Fotó: Getty Images)
Új-Zéland minden idők legnépesebb csapatával, tíz versenyzővel – köztük az ötszörös aranyérmes Lisa Carringtonnal – vesz részt a párizsi olimpia gyorsasági kajak-kenu küzdelmeiben.

 

A Tokióban három számban is győztes, K–1 és K–2 500 méteren címvédő Lisa Carrington ezúttal is vízre száll egyesben, párosban és négyesben. A 15-szörös világbajnok klasszis K–2-ben Alicia Hoskinnal indul – három éve Caitlin Regallal nyert. A négyesben Hoskinen kívül az ötkarikás újonc Tara Vaughan és Olivia Brett lesz a versenyzőtársa – a kvartett világbajnoki címvédőként száll majd vízre a francia fővárosban.

Ott lesz az új-zélandi csapatban a világbajnok Aimee Fisher is, aki tavasszal kétszer is legyőzte Carringtont a világkupaversenyeken, ő egyesben és Lucy Matehaere-rel párosban indul.

Csipes Tamara egyesben ezüstérmes lett Carrington mögött Tokióban, a négyessel viszont megelőzték az új-zélandi egységet, és megvédték címüket. A kétszeres olimpiai bajnok magyar kajakos ugyancsak mindhárom számban ott lesz a mezőnyben Párizsban: párosban Gazsó Alida Dórával, négyesben pedig Gazsóval, Pupp Noémivel és Fojt Sárával indul. Utóbbi három versenyző olimpiai újonc.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik