Golovin Vlagyimir: Végig hittük, hogy tudunk fordítani a franciák ellen

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
• Párizs
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 21:34
Fotó: Árvay Károly
Mint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott 31–28-ra kikapott Franciaországtól a párizsi kézilabdatorna csoportkörének 1. fordulójában. A találkozó után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánya értékelt lapunknak.

 

– Szoros csata volt, végig ott lihegett a csapat a franciák nyakában…
Igen, szerintem büszkék lehetünk a lányokra, amire készültünk, az remekül működött, aztán a kollégám jól cserélt, és ezután már kevésbé hatékony megoldásaink voltak, bizonytalanabbá váltunk, de a hatvan perc alatt nem volt olyan pillanat, amikor feladtuk, vagy összetörtek lettünk volna. Az öltözőben arról beszéltünk, hogy lehetőleg a meccs csak a végén dőljön el, és öt perccel a vége előtt még minden nyitott volt. A jobb csapat győzött, de mindent megtettünk, hogy ez ne így legyen.

– Jól gondolom, hogy bizonyos szempontból jobb, hogy a franciák ellen kezdtük az olimpiát? A lányok átestek a debütálásán, ráadásul az egyik legnehezebb ellenféllel szemben, nagyszerű hangulatban, és még sikerült jó teljesítményt is nyújtani.
Igen, ez talán így van. A kulcs tényleg az volt, hogy végig hittünk abban, hogy fordítani tudunk és meglepetést okozunk, nem sikerült, a franciák precízebbek voltak a végjátékban.

– Nagyon bosszantotta, hogy végig ott voltunk az ellenfél nyomában, és mikor feljöhettünk volna mondjuk egy gólra, a kapufáról kifelé jött a labda, a másik oldalon meg betalált az ellenfél?
Persze, de számomra az sokkal fontosabb, hogy egyáltalán nem foglalkoztunk a múlttal, mi történt korábban. A meccseken belül vannak jobb és rosszabb periódusok, de mindig az a fontos, ami előttünk van.

– Akkor erre a meccsre bőven lehet alapozni?
Igen, de ez az alap nem most lett lerakva, hanem a korábbi kemény munka során. Remélem, ez a mérkőzés önbizalmat ad, és elhisszük, hogy bárki ellen tudunk így játszani.

KÉZILABDA
NŐK
B-csoport, 1. forduló
Franciaország–Magyarország 31–28 (15–12)
Párizs, 5765 néző. V: M. García, Paolantoni (argentinok)
FRANCIAORSZÁG: Glauser – Toublanc 2 (2), Flippes 2, HORACEK 4, FOPPA 5, NZE MINKO 6, Valentini. Csere: SAKO (kapus), NOCANDY 3, O. Kanor 4, Grandveau 2, C. Lassource 1, Granier 1, Bouktit 1. Szövetségi kapitány: Olivier Krumbholz
MAGYARORSZÁG: Böde-Bíró – GYŐRI-LUKÁCS 6, Klujber 4, Papp N. 2, Füzi-Tóvizi 1, Vámos P. 2, Szöllősi-Schatzl 2. Csere: JANURIK (kapus), KUCZORA 8 (2), Bordás, Simon P. 2, Debreczeni-Klivinyi, Márton G. 1. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 9. perc: 2–6. 17. p.: 6–8. 22. p.: 10–9. 25. p.: 13–9. 28. p.: 13–12. 35. p.: 17–13. 42. p.: 19–18. 48. p.: 22–21. 54. p.: 24–21. 58. p.: 29–27. Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Olivier Krumbholz: – A magyar csapat nagyon erősen játszott, emiatt is örülök, hogy megnyertük ezt a nehéz meccset. Ellenfelünk nagyon sok borsot tört az orrunk alá a széleken. Kiváló meccset láttunk, Magyarországnak megvan az esélye a továbbjutásra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik