Inter: a rivális támadójának érkezésével biztossá válhat Lukaku távozása

Vágólapra másolva!
2021.08.08. 17:12
null
Mellettem az utódom: Edin Dzeko átigazolásával megnyithatja a kapukat Romelu Lukaku távozásához (Fotó: AFP)
Az átigazolási hírekben jól értesült olasz sportújságíró, Fabrizio Romano információi szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) legutóbbi bajnoka, az Inter megszerezte egyik legnagyobb riválisának, a Romának támadóját, Edin Dzekót, akinek megszerzése összefüggésben állhat a sajtóhírekben pedzegetett Romelu Lukaku-távozással.

 

Szombaton beszámoltunk róla, hogy Romelu Lukaku klubrekordot jelentő összegért, 115 millió euróért csatlakozhat korábbi csapatához, az előző idényben Bajnokok Ligája-győzelmet szerző Chelsea-hez.

Az értesülést megerősítve az olasz transzferguru, Fabrizio Romano információi szerint az Inter megállapodott a Roma támadójával, Edin Dzekóval – a 35 éves futballista átigazolásával megnyithatja a kapukat Lukaku távozásához, amely már jó ideje téma a nemzetközi sajtóban. Továbbá az is tényszerű, hogy mindketten gólerős csatárnak számítanak – a Serie A 2020–2021-es kiírásában a belga támadó 24 találatot szerzett, míg a bosnyák csatár 7 gólig jutott –, és feltehetőleg egyikőjük sem koptatná a cserepadot a 2021–2022-es idényben.

Az olasz sajtó – Romanót megerősítve – úgy tudja, hogy Dzeko 7 millió euró fejében távozik a Rómától.

Az olasz sportújságíró arról is beszámolt, hogy az Inter másik gólvágója, Lautaro Martínez – aki az elmúlt idényben 38 tétmérkőzésen 17 gólt és 10 gólpasszt osztott ki a Serie A-ban – a korábbi hírekkel ellentétben nem szerződik a Tottenhamhez, mivel jól érzi magát Olaszországban, és a milánóiak játékosa maradna – az értesülést az érintett ügynöke, Alejandro Camano is megerősítette.

Fabrizio Romano honfitársa, a szintén megbízható értesüléseiről híres Gianluca Di Marzio szerint a Roma a Real Sociedad kiválóságával, Alexander Isakkal, vagy a Chelsea tehetségével, Tammy Abrahammal pótolná Dzekót.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik