Andrea Pirlót három forduló után kirúgták a Sampdoriától – hivatalos

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 16:28
Pirlónak hamar véget ért az idény a Sampdoriával (Fotó: Getty Images)
Andrea Pirlót három fordulót követően elbocsátották az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie B) szereplő Sampdoriától.

 

A klub szűkszavú közleményt tett közzé honlapján csütörtök délután, csak annyi áll benne, hogy Andrea Pirlo vezetőedzőt a mai nappal felmentették az első csapat irányítása alól, és hogy köszönik a munkáját neki, valamint stábja tagjainak, Roberto Baroniónak, Mauro Bertoninak, Nicola Pavarininek és Raffaele Clementének.

A menesztés híre már végigfutott az olasz és nemzetközi sajtóban az elmúlt órákban, így váratlanul nem nagyon ért senkit a bejelentés. Pirlót egyébként a gyenge idénykezdet miatt bocsátották el, mivel három bajnokiján egy döntetlent és két vereséget könyvelhetett el, s így az együttes a 20 csapatos bajnokság 19. helyén áll – bár ennyire a szezon elején ez még nem sokat jelent.

A játékosként világbajnok középpályás tavaly júniusban vette át a Sampdoria irányítását, és nem tudta feljuttatni a gárdát a Serie A-ba, miután a 7. hely megszerzését követően az osztályozó első körében elvérzett a csapattal. A 45 éves edző összesített mérlege 16 győzelem, 12 döntetlen és 17 vereség volt.

Gianluca Di Marzio újságíró szerint Andrea Sottil az első számú jelölt a genovai csapat kispadjára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik