Újabb két ismert játékossal erősíthet a Fabregas vezette olasz újonc

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.22. 10:29
Egykor El Clásicón csatáztak, most Cesc Fabregas Raphael Varane edzője lehet (Fotó: Getty Images)
Andrea Belotti és Pepe Reina után tovább erősít az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Serie A) közel két évtized után visszajutó, Cesc Fabregas irányította Como, amely közel áll a francia védő, Raphael Varane és a brazil középpályás, Arthur Melo megszerzéséhez.

 

A Como a Serie A egyik legtehetősebb klubja: a 2016–2017-es gazdasági problémák után a ghánai labdarúgó, Michael Essien felesége, Akosua Puni Essien vette meg, aztán 2019-ben az indonéz Djarum Group vásárolta meg, miközben a testület tanácsadója a korábbi Chelsea-labdarúgó, Dennis Wise lett, míg Thierry Henry és Cesc Fabregas a Como részvényese – ám hiába van a tulajdonosoknak nagy tőkéjük, a pénzügyi fair play szabályai miatt egyelőre nem költhetnek el rengeteg pénzt.

A Comónál a feljutás után másodedzőből vezetőedzővé léptették elő Fabregast, aki mindent megtesz azért, hogy ütőképes csapata legyen az olasz újoncnak, épp ezért már szerződtette az AS Romától a támadót, Andrea Belottit, illetve a szabadon igazolható 41 éves kapust, Pepe Reinát is. Sajtóhírek szerint most két újabb ismert játékossal erősödhet a klub.

Fabrizio Romano olasz transzferguru arról számolt be, hogy a Manchester Unitedtől szerződése lejártával távozó Raphael Varane-nal már mindenben megegyezett a Como, s már a dokumentumok is készen állnak az aláírásra. A francia belső védő két évre írhat alá egyéves hosszabbítási opcióval, de a vezetőség felvette a kapcsolatot a Juventusszal a Fiorentinának kölcsönadott, korábban a Barcelonát és a Liverpoolt is megjáró brazil középpályással, Arthur Melóval is, akivel nem számol a torinóiak nemrég kinevezett új vezetőedzője, Thiago Motta.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik