A Milan elhozná Álvaro Moratát az Atletiből

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.09. 19:29
Álvaro Morata Milanóba költözhet (Fotó: Getty Images)
Spanyol és olasz sajtóhírek szerint az olasz élvonalbeli (Serie A) Milanban folytathatja pályafutását a spanyol labdarúgó első osztályban (La Liga) szereplő Atlético Madrid játékosa, Álvaro Morata.

 

A hírek szerint a 31 esztendős támadó nem érzi jól magát Spanyolországban, így hiába köti még két évig szerződés az Atlético Madridhoz, csapatot és országot válthat. A spanyol AS és az olasz La Gazzetta dello Sport értesülései alapján Álvaro Morata három évre írhat alá az AC Milanhoz.

Azt már régóta tudni, hogy a milanói klub csatárt keres. Korábban a Bologna holland válogatott játékosa, Joshua Zirkzee szerepelt a kívánságlista élén, de azóta kikerült a képből, amit Zlatan Ibrahimovic is megerősített.

„Dolgozunk a keret kialakításán, de nem sietünk sehová – mondta el az egykori futballista, a piros-feketét tanácsadója a klub hétfői sajtótájékoztatóján. – Biztosan lesznek új igazolások, jelenleg zajlanak a tárgyalások. Zirkzee már a múlt, más neveket pedig nem szeretnék mondani. Nem vagyok csalódott – sok mindent pletykálnak, de az ilyen híresztelések nem feltétlenül fedik a valóságot. Szeretnénk egy 30 fős keretet, és nyilván lesznek érkezők és távozók is. Bizonyos posztokon először helyet kell felszabadítanunk, hogy új játékost igazolhassunk.”

Egyes források szerint 13, mások szerint 15 millió eurót fizethet a Milan a madridi egyletnek Morata játékjogáért, aki évi négymillió eurót kereshet a jelenlegi hatmillió helyett. Bár a játékos állítólag négyéves szerződést szeretne, évi ötmilliós bérrel. Az olaszok pillanatnyilag válaszra várnak, azonban a csatár döntést csak az Európa-bajnokság után hoz majd, ahol a spanyol válogatottal most a fináléba jutásért harcol – a franciák elleni elődöntőt ma 21 órától rendezik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik