Antonio Conte a Napoli új vezetőedzője – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.05. 12:26
Antonio Conte 2027-ig írt alá a Napolival (Fotó: sscnapoli.it)
Az olasz élvonbalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy Antonio Conte lesz a klub következő vezetőedzője.

A Napoli a klub honlapján jelentette be, hogy Antonio Conte veszi át a csapat irányítását. 

A Napolival a 2022–2023-as idényben olasz bajnoki címet nyerő Luciano Spalletti a Napoli kispadját az olasz válogatottra cserélte. A helyére érkező Rudi Garcia mindössze novemberig kapott lehetőséget, de a Garciát váltó Walter Mazzarri sem élte meg a tavaszt a nápolyiak élén.

A csapat Francesco Calzonával fejezte be az idényt, a bajnokságot mindössze a 10. helyen zárva, ezzel minden idők legrosszabb bajnoki címvédős teljesítményét nyújtva Olaszországban. Emellett a Bajnokok Ligájában az FC Barcelona jelentette a végállomást az olasz csapatnak.

Aurelio De Laurentiis klubelnök reméli, hogy Antonio Conte érkezésével új korszak kezdődik Nápolyban. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy Antonio Conte lett a Napoli új edzője. Antonio egy top edző és vezető, így meg vagyok győződve arról, hogy képesek leszünk úgy újjáépíteni az alapokat, ahogyan azt kell, miután lezárult az a ciklus, amely tavaly, hosszú évek után az olasz labdarúgás csúcsára és a Scudetto megnyeréséhez vezetett minket. A Napoli történelmének egy fontos, új fejezete kezdődik ma” – nyilatkozta a klubelnök.

„A Napoli a nemzetközi porondon hatalmas jelentőséggel bíró klub. Boldog és izgatott vagyok a gondolattól, hogy elfoglalhatom a helyem a Napoli kispadján. Egy dolgot biztosan megígérhetek: mindent beleadok majd a csapat és a klub fejlődéséért. Teljes mértékben elkötelezett vagyok a feladat iránt, ahogy a stábom is” – mondta Antonio Conte, aki 2027. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Conte játékosként egész pályafutását Olaszországban töltötte, a Juventus színeiben ötszörös bajnok, egyszeres kupagyőztes, és háromszoros szuperkupagyőztes, továbbá egy alkalommal a Bajnokok Ligáját is elhódította. Vezetőedzői pályafutását is Olaszországban kezdte meg, dolgozott a Barinál, az Atalantánál, a Sienánál, a Juventusnál, majd az olasz válogatottnál is. Ezt követően 2016-ban ült le a Chelsea kispadjára, majd visszatért Olaszországba az Interhez. Legutóbb 2021 novembere és 2023 márciusa között a Tottenhamet irányította. Edzőként négyszeres olasz bajnok (a Juventusszal háromszor, az Interrel egyszer), míg a Chelsea-vel angol bajnokságot és FA-kupát nyert.

Érdekesség, hogy a Serie A-ban legalább 15 meccsen szereplő vezetőedzők között Antonio Conténak van a legmagasabb győzelmi százaléka. Az 54 éves olasz 203 mérkőzésből 138-at megnyert, ami 68 százalékos sikerráta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik