Gulácsiék csapattársa végleg Olaszországba igazolt

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 10:46
Daniele De Rossi elégedett volt Angelinóval, a spanyol játékost le is igazolta a Roma (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma a klub honlapján jelentette be, hogy végleg leigazolta Lipcséből Angelinót.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig az idény első felében a török Galatasaraynak adta kölcsön Angelinót. A spanyol balszélső épphogy visszatért Németországba, a lipcseiek újabb kölcsönszerződést kötöttek, ezúttal Olaszország és az AS Roma volt a partner.

Angelino 20 mérkőzésen lépett pályára az olasz fővárosban, a Roma az Európa-ligában elődöntőig jutott, míg a bajnokságban a hatodik helyen zárt. A klub most a hivatalos oldalán jelentette be, hogy él a kölcsönszerződésben szereplő kivásárlási joggal és nyolcmillió euróért szerződteti a spanyol játékost. Ezzel egy időben a Leipzig is elköszönt a futballistától.

A 27 éves Angelino a Manchester City utánpótlásában nevelkedett, azonban a felnőttcsapatban mindössze 15 mérkőzésen lépett pályára. Karrierjét folyamatos kölcsönszerződések jellemezték. Spanyolországban megfordult a Gironánál és a Mallorcánál, míg Hollandiában a Bredánál és a PSV-nél. 2021-ben egy másfél éves kölcsönszerződés után igazolt az RB Leipzighez, azonban Lipcsében sem tudott megragadni. Egy évet a Hoffenheimnél, majd fél évet a Galatasaraynál töltött Róma előtt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik