Az Atalanta Európa-liga győzelmével történelmet írhat a Serie A

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 11:52
Az Atalanta lett az Európa-liga győztese (Fotó: Getty Images)
Mint azt bizonyára tudják, a labdarúgó Bajnokok Ligája megújul a következő kiírásra. Az Atalanta szerdai Európa-liga győzelme pedig olyan dolgot eredményezhet, amelyre eddig még nem volt példa: egy nemzetből hat csapat is érdekelt lehet a legrangosabb európai kupasorozatban.

Mint korábban megírtuk, az olasz Serie A és a német Bundesliga harcolta ki, hogy bajnokságából öt csapatot is indíthasson a megújuló Bajnokok Ligájába. Az El-döntőben az Atalanta nyert, így amennyiben megtartja ötödik helyét, úgy hatodikként az AS Roma is elindulhat a BL-ben. A római gárda egyébként a szabályok miatt olyan furcsa helyzetben van, hogy jelen állás szerint a hatodik helyével BL-induló, viszont ha megelőzi az Atalantát, akkor ötödikként már nem az, tehát a csapatnak az a jó, ha nem előz.

Arra is van esély, hogy az európai kupaporondra kilenc olasz csapat is indulási jogot szerezzen. Ehhez az előbb említett feltételen túl az is kell, hogy a Fiorentina megnyerje az Európa-konferencialigát és nyolcadik vagy annál rosszabb helyezéssel zárjon. Ekkor így festene a kupaindulók névsora Olaszországból:

Bajnokok Ligája: Internazionale, AC Milan, Bologna, Juventus, Atalanta, AS Roma
Európa-liga: Lazio, Fiorentina
Konferencia-liga: Torino vagy Napoli

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik