A Salernitana ellen ül utoljára a Milan kispadján Stefano Pioli – sajtóhír

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 19:52
Piolinak öt év jutott a Milan kispadján (Fotó: Getty Images)
Az olasz átigazolási hírekre szakosodott Calciomercato.com úgy tudja, az AC Milan vezetősége szerdán közölte Stefano Pioli vezetőedzővel, hogy az idény végeztével már nem tartanak igényt a munkájára, és öt év után megválnak tőle. Utódja a hírek szerint a Lille kispadjáról érkező Paulo Fonseca lehet.

 

Az olasz portál úgy tudja, hogy a Milan vezetősége meghozta végleges döntését, és az idény végén megválik a csapattal 2022-ben bajnoki címet szerző vezetőedzőtől, Stefano Piolitól – ezt hamarosan hivatalosan is bejelentik. Ezzel eldőlt az is, hogy Piolitól egy évvel szerződése lejárta előtt köszön el a Milan, ami azt jelenti, hogy a hétvégén a Salernitana elleni meccse lesz az utolsó az 58 éves olasz szakembernek a csapat kispadján – a klubtól szintén távozó két játékossal, Olivier Giroud-val és Simon Kjaerral együtt.

A Calciomercato azt is tudni véli, hogy Pioli helyére a francia Lille edzője, a mozambiki születésű portugál Paulo Fonseca érkezhet, aki 2017 és 2019 között háromszor nyerte meg az ukrán bajnokságot és a kupát a Sahtar Doneckkel, de nem ismeretlen számára az olasz bajnokság sem, mert az ukrán csapattól 2019-ben a Roma kispadjára ült át, és két évig irányította a „farkasokat”.

Ugyanakkor Piolinak sem kell azonnal a munkaközvetítő irodához fordulnia, a portál szerint ugyanis a Bologna és a Fenerbahce mellett elsősorban a Napoli érdeklődik szolgálatai iránt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik