Serie A: megkapta büntetését a félbeszakadt meccs miatt az Udinese

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 11:54
Zárt kapus büntetést kapott az Atalanta, mert szurkolói rasszista bekiabálásokkal zavarták a Milan kapusát, Mike Maignant (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, félbeszakadt az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 21. fordulójában rendezett Udinese–AC Milan mérkőzés, mert a hazai szurkolók majomhangokkal próbálták megzavarni a vendégek kapusát, Mike Maignant. Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) most megbüntette az udinei csapatot szurkolói miatt.

Mike Maignan rasszista bekiabálások miatt vonult le a pályáról az Udinese elleni idegenbeli mérkőzésen, majd követték őt társai is, s hét percre félbeszakadt a találkozó, utána visszatértek Stefano Pioliék, akik 3–2-re megnyerték a mérkőzést.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) sportbírósága úgy döntött, hogy az Udinesét egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetéssel sújtja a Maignant érő bekiabálások miatt, így a február 3-i, Monza elleni bajnokit nézők nélkül kell megrendeznie az udineieknek – számolt be róla a Football Italia, kitérve arra is, hogy a rasszista bekiabálások elsősorban a déli kanyarban (Curva Sud) helyet foglaló szurkolóktól érkeztek, de a stadion többi szektorában sem távolodtak el az elhangzottaktól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik