Serie A: a Genoa román védőjéért verseng a Bayern és a Spurs – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.09. 20:21
null
Radu Dragusin két élcsapat gondjait is megoldhatja (Fotó: Getty Images)
Ádáz harcot vív a román válogatott védő, Radu Dragusin játékjogáért a Bayern München és a Tottenham Hotspur. Az olasz élvonalbeli (Serie A) Genoában futballozó 21 éves középső bekk maga választhatja meg következő csapatát – írja az olasz transzferguru, Fabrizio Romano.

Az elmúlt hetek átigazolási híreiben rendre feltűnt a Juventusban nevelkedő, jelenleg a Genoában játszó Dragusin neve, akit elsőként a jó ideje védőgondokkal küszködő Tottenhammel hoztak szóba. Az élvonalba az előző idényben visszajutó együttes vezérkara 30 millió euróban szabta meg a román labdarúgó árát, s ha nehezen is, de úgy tűnt, hogy a „sarkantyúsok” megegyeztek a piros-kékekkel: Romano korábbi információi szerint az észak-londoni klub 25, valamint teljesítménybónuszokkal további ötmillió eurót ad Dragusinért, valamint Genovába menne kölcsönbe a Tottenham 23 éves jobbhátvédje, Djed Spence.

A Tottenham belső védői közül jelenleg Cristian Romero, Eric Dier és Ben Davies sem bevethető, míg a holland Micky van de Ven csak mostanra épült fel korábbi sérüléséből, így Dragusin szinte azonnal a kezdőcsapatban találhatná magát.

A brit sajtó szerint a román védő mindenben megfelel Ange Postecoglou vezetőedző igényeinek: remek fizikuma van, és 191 centiméteres magasságával könnyen beilleszkedhet a Premier League-be. Dragusin emellett gyors, jól helyezkedik, és nagy nyomás alatt is képes higgadt maradni – ellentétben lehetséges posztriválisával, Cristian Romeróval. Sokan a Liverpool holland kiválóságához, Virgil van Dijkhoz hasonlítják.

A Bayern München az elmúlt napokban kezdett el érdeklődni Transfermarkton 20 millió eurós becsült piaci értékkel rendelkező bekk iránt, de miután az angol klub mindenben megegyezett Dragusinnal, úgy tűnt, hogy a bajorok inkább a Lens-ben szereplő Kevin Dansót szerződtetnék a téli transzferidőszakban.

Kedd délután viszont a német klub hivatalos ajánlatot küldött a Genoának, s az átigazolási összeg meghaladja a Tottenham által ajánlott 25+5 millió eurót. Mivel Dragusin az angolok mellett a bajorokkal is megegyezett a szerződés részleteiről (mindkét klub ötéves szerződést ajánlott), így gyakorlatilag ő döntheti el, hogy hol szeretné folytatni pályafutását.

Mint ismert, a Bayern kerete a jelenlegi idényben rendkívül sebezhető belső védő poszton: Dayot Upamecano eddig hullámzó teljesítményt nyújtott, míg Matthijs de Ligt nemrégiben épült csak fel korábbi sérüléséből. A bajorok másik két, a védelem közepén bevethető embere sem lesz elérhető a következő hetekben: Kim Min Dzsének a dél-koreai válogatottal lesz jelenése az Ázsia-kupán, míg Nusszair Mazraui az Afrikai Nemzetek Kupáján veszt részt a marokkói csapattal – feltéve, hogy egészséges marad.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik