Olasz Kupa: Koopmeiners-dupla, az Atalanta a négy között

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 23:08
null
Teun Koopmeiners volt az Atalanta hőse a San Siróban (Fotó: Getty Images)
Az Atalanta Teun Koopmeiners vezérletével 2–1-re győzött a Milan vendégeként, ezzel bejutott a labdarúgó Olasz Kupa legjobb négy csapata közé.

Az első negyvenöt percben többnyire egymást darálta a Milan és az Atalanta, majd a játékrész hajrájában látványos gólváltást produkáltak a felek. Elsőként Rafael Leao belsőzött kapásból a kapu bal oldalába parádés akció végén (VIDEÓ ITT), majd percekkel később Teun Koopmeiners ismételte meg pontosan ezt a mutatványt (VIDEÓ ITT), így 1–1-gyel vonultak a szünetre a csapatok.

A fordulás után a bergamói együttes holland középpályása lépett elő vezérré: Koopmeiners két helyzetet is elhibázott, majd az 59. percben higgadtan gólra váltotta a Mirancsuk buktatásáért megítélt tizenegyest (VIDEÓ ITT). A piros-feketék hátrányba kerülve derekasan mentek előre az egyenlítésért, de a befejezéseik rendre pontatlanok voltak, lövéseiknek kevesebb mint fele (hétből három) találta el Carnesecchi kapuját a második félidőben.

A ráadás legvégén a milánóiak még kezezést reklamáltak a vendég 16-oson belül (való igaz, a labda eltalálta Holm bal karját), de sem Marco Di Bello játékvezetőnél, sem pedig a VAR-nál nem ért büntetőt az eset, így az Atalanta jutott be az elődöntőbe, ahol a Fiorentina lesz az ellenfele.1–2

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Milan–Atalanta 1–2
(Leao 45., ill. Koopmeiners 45+2., 59. – a másodikat 11-esből)
KORÁBBAN
Lazio–Roma 1–0 (Zaccagni 51. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik