Olasz Kupa: a Lazio Zaccagni tizenegyesével verte ki a Romát

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 20:09
null
Zaccagni higgadt büntetője továbbjutást ért a Laziónak (Fotó: Getty Images)
A Lazio 1–0-ra megnyerte a Roma elleni városi rangadót a labdarúgó Olasz Kupa szerdai negyeddöntőjében.

 

A szinte telt házas Stadio Olimpicóban megrendezett találkozó első félideje nem hozott túl sok látványos jelenetet – a csapatok sikeresen kioltották egymás játékát, s csupán egy kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel. A fordulás után nekiesett riválisának a Lazio, s noha Vecino fejesét még óriási bravúrral védte Rui Patrício, Mattia Zaccagni tizenegyesénél már ő sem tudott segíteni (VIDEÓ ITT!). A büntetőt egyébként amiatt kapták a „sasok”, hogy a 18 éves, első római meccsét játszó Huijsen teljesen feleslegesen rúgott oda Castellanosnak.

A kapott gól után egymás után cserélte be támadó szellemű játékosait (Azmun, El Shaarawy, Belotti) José Mourinho, de a Roma nem tudta igazán nyomás alá helyezni az ugyancsak debütáns Mandasz kapuját.A 22 éves görög a 88. percben azért előrukkolt egy dupla védéssel: előbb Belotti próbálkozását védte, majd Pellegrini elől piszkálta ki a kipattanót. Mindenesetre sokat elmond a Roma támadójátékáról, hogy ez volt a „farkasok” első igazi lehetősége a meccsen.

Az eredetileg hétperces ráadás is tartogatott még történéseket: előbb a Paredesszel összeakadó Pedro gyűjtötte be a második sárga lapját, majd Lukaku ollózása zúgott el néhány centivel a kapu fölött. A végén még a bedurvuló Azmunt is kiszórta Daniele Orsato játékvezető, de a lényegen ez már nem változtatott: a Lazio jutott a négy közé, ahol a Juventus–Frosinone csata győztese lesz az ellenfele.

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Lazio–Roma 1–0
(Zaccagni 51. – 11-esből)

KÉSŐBB
Milan–Atalanta 1–2 (Leao 45., ill. Koopmeiners 45+2., 59. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik