BL: jövőre öt-öt olasz és német csapat indulhat?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.11.10. 17:10
null
Minden gól aranyat ér (Fotó: AFP)
A modern futball egyik különlegessége a koefficienspontok számolgatása, ez a válogatott és a klubfutballban is állandó elfoglaltságot jelent szurkolóknak és szakembereknek egyaránt. A Bajnokok Ligájában eurótízmilliók sorsa múlik pár koefficiensponton is: az olasz Serie A és a német Bundesliga jelen állás szerint például plusz egy csapatot delegálhat a sorozatba!

 

A jeles olasz szakíró, Gianluca Di Marzio hívta fel a figyelmet arra, hogy az Internazionale, a Milan, a Napoli és a Lazio BL-pontjainak, valamint az Európa-ligában szereplő Atalanta és az Ekl-ben vitézkedő Fiorentina jó teljesítményének köszönhetően a németek mögött a második helyen állnak az olaszok az illetékes ranglistán, és az UEFA új szabályainak köszönhetően az eddigi négyen felül ez újabb, pluszhelyet jelent a BL-ben.

Ez növelheti egyrészt a Serie A presztízsét, másrészt élesebbé teheti a ligán belüli versenyt a szó szerint aranyat érő helyezésért.

Nyilván igaz ez a német Bundesligára is.

Olaszországban az előző idényben az Atalanta végzett az 5. helyen, előtte a Lazio, a Bundesligában a Freiburg, és az Union Berlin volt ötödik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik