Serie A: az Inter kész kifizetni a kiszemeltje opciós árát

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 12:50
null
Sommer középen még nem búcsúzkodik, de hamarosan távozik (Fotó: AFP)
A 34 éves svájci kapus, Yann Sommer hamarosan az olasz Internazionalához igazol a Bayern Münchentől, miután az olasz csapat a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint hajlandó kifizetni a kivásárlási árat.

 

André Onanát 52.5 millió euróért eladta az Inter ezen a nyáron, a 38 éves Samir Handanovic visszavonult, Alex Cordazt és Fabrizio Bagheriát elengedték, Ionut Radut kölcsönadták az AFC Bournemouthnak, az olasz csapatnak így legalább egy új kapusra volt szüksége.

Sommert a télen 9 millióért vette meg a Bayern a Borussia Mönchengladbachtól, de még szüksége van rá, hiszen Manuel Neuer még mindig nem teljesen egészséges, Alexander Nübelt pedig ismét kölcsönadták. Sommer már korábban megegyezett az Interrel, de a két klub sokáig alkudozott egymással, mígnem az Inter belátta, hogy ki kell fizetnie az előre megszabott vételárat – ami nem eget verő összeg, hatmillió euró.

Az Inter utolsó ajánlata 4 millió euró plusz kétmillió bónusz volt.

A brazil Gabriel Brazao és a szerb Filip Stankovics az olasz sajtó szerint kaphat még egy újabb vetélytársat, de a kezdőkapus mindenképpen Sommer lesz, és nyilván a Bayern is igazol még kapust Neuer és Sven Ulreich mellé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik